Pejović: Carević da bude razuman, podnijeću krivične prijave

"I da neće pribjeći donošenju bilo kakve protivzakonite odluke koje bi bile proizvod ničeg drugo do političkog revanšizma prema onima koji imaju drugačije viđenje kako ova opština treba da funkcioniše"

11943 pregleda 51 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Vršilac dužnosti izvršnog direktora preduzeća "Mediteran Reklame" Ivan Pejović upozorio je da ukoliko se i u ovoj opštinskij firmi sprovede usti scenario kao što je to urađeno na gradskom bazenu, Turističkoj organizaciji i nedavno u Vodovodu, da će protiv svih podnijeti krivične prijave ko bude uključen u to.

Pejović, kadar Demokrata, pozvao je predsjednika Opštine Marka Carevića da "bude dovoljno razuman i ne pribjegne donošenju protivzakonite odluke"

Podsjećamo Carević je nedavno razriješio, a potom imenovao novi odbor direktora u Vodovodu, nakon što je prethodno predsjednik Odbora podnio ostavku. Član odbora je podnio Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Carevića, koji se u svojoj odluci pozvao na Zakon o privrednim društvima da mu daje za pravo da razriješi.

Alarm da će se i u "Mediteran reklamama" dogoditi isto, prema riječima Pejovića "upalio se" nakon što su dva člana Odbora direktora podnijela ostavku "iako su samo prije šest dana njega ponovo imenovali za v.d. izvršnog direktora".

"Tokom jučerašnjeg dana obaviješten sam da su dva člana Odbora direktora, gospodin Đuro Zec i gospodin Mijo Radonjić, bez ikakvog prethodnog obavještenja i najave, a samo par dana nakon posljednje održane sjednice, podnijeli ostavke. Ova činjenica ne bi bila toliko značajna da se ne radi o dobro uhodanoj matrici koja se u prethodnom periodu desila u nekoliko preduzeća, u kojima su se dešavale slične naprasne ostavke članova UO, nakon kojih bi uslijedila razrješenja tih istih odbora i imenovanja novih od strane predsjednika Opštine Marka Carevića, a pod pokroviteljstvom člana 59. da bi nakon toga, kao završni čin uslijedila razrješenja izvršnih direktira", kazao je Pejović na konferenciji za novinare.

Navodi da su "Mediteran Reklame" stabilno i uspješno opštinsko preduzeće od prvog dana od kada je stupio na dužnost izvršnog direktira.

"Predano i požrtvovano sam obavljao svoj posao, iz kog razloga osjećam obavezu i potrebu da danas reagujem na način što želim da uputim upozorenje svim onim licima koja u narednom periodu potencijalno budu učestvovala u nezakonitim i nelegitimnim smjenama aktuelnog UO koja za krajnji cilj mogu dovesti do moje smjene sa mjesta Izvršnog direktora, da će protiv svih biti podnesene krivične prijave pred nadležnim državnim organima", istakao je Pejović.

Upozorio je i Centralni registar privrednih subjekata da će krivična prijava biti proširena i podnijeta i protiv NN lica u toj instituciji ukoliko budu dala legitimitet "ovim nezakonitim radnjama na način što bi izvršiki upis novog rukovodstva".

"Želim da vjerujem da će predsjednik Opstine biti dovoljno razuman i da neće pribjeći donošenju bilo kakve protivzakonite odluke koje bi bile proizvod ničeg drugo do političkog revanšizma prema onima koji imaju drugačije viđenje kako ova opština treba da funkcioniše. Na kraju, dani pred nama će pokazati da li su moje sumnje bile opravdane, ukoliko se obistine, o svojim prethodno navedenim potezima naknadno ću obavijestiti javnost", zaključio je Pejović.

Bonus video: