Krvavac: Rast penzija zbog usklađivanja sa većim zaradama iz programa Evropa sad

"Nemaju veze ničiji amandmani sa značajno povećanim platama u Crnoj Gori, koje je donijela naša reforma"

7085 pregleda 15 komentar(a)
Krvavac, Foto: Luka Zeković
Krvavac, Foto: Luka Zeković

Jedno od najvećih povećanja penzija slijedi od maja, oko deset odsto, zahvaljujući programu Evropa sad, odnosno zbog većih zarada sa kojima se usklađuju primanja penzionera, saopštio je državni sekretar u Ministartsvu finansija i socijalnog staranja, Branko Krvavac.

On je reagovao na navode Demokratskog fronta koji je ranije danas saopštio da su penzionerima penzije veće zbog njihovog amandmana.

"Nemaju veze ničiji amandmani sa značajno povećanim platama u Crnoj Gori, koje je donijela naša reforma. Da nije programa Evropa Sad, o kojem su toliko loše i netačno govorili i pojedini dijelovi sadašnje vlasti, predstojeće usklađivanje penzija bi bilo par procenata, ili ga ne bi bilo, jer bi ga neutralisala inflacija", napisao je Krvavac na Tviteru.

Dodao je da su ovih dana isplaćena i jednokratna pomoć za penzionere sa najnižim primanjima, od skoro četiri miliona eura i da je točetvrta podrška za samo oko godinu rada ove Vlade.

"Minimalne penzije se povećavaju u ovoj godini, a reformom ćemo ispraviti dugogodišnju nepravdu prema penzionerima, posebno sa najnižim primanjima", naveo je Krvavac.

Bonus video: