Demokrate: DPS se vraća u poziciju subjekta koji će na brutalan način upravljati državom i proganjati neistomišljenike

"Da im ništa nije sveto odavno smo znali, ali su stvari postale dodatno jasnije nakon izjave Miloša Konatara u emisiji "Načisto", kod Petra Komnenića, u kojoj je jasno i više puta kazao “pusti Ustav, kakav Ustav”, što dalje implicira da će koalicija DPS-URA-SNP gaženjem najvišeg pravnog akta dati sve od sebe da uspostavi vlast suprotno članu 2 Ustava Crne Gore i izbornoj volji građana Crne Gore"

12623 pregleda 26 reakcija 21 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Dinamika izdaje bila je očekivana. Organizovanjem sastanaka URE sa DPS-om i ostalim opozicionim partijama u hotelu Hilton nam jasno govori da se finiš prekrajanja izborne volje građana bliži kraju, te da se DPS vraća u poziciju subjekta koji će na istovjetan brutalan način, kao i prethodnih nekoliko decenija upravljati državom i proganjati neistomišljenike, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Da im ništa nije sveto odavno smo znali, ali su stvari postale dodatno jasnije nakon izjave Miloša Konatara u emisiji "Načisto", kod Petra Komnenića, u kojoj je jasno i više puta kazao “pusti Ustav, kakav Ustav”, što dalje implicira da će koalicija DPS-URA-SNP gaženjem najvišeg pravnog akta dati sve od sebe da uspostavi vlast suprotno članu 2 Ustava Crne Gore i izbornoj volji građana Crne Gore. A, ko gazi i ne priznaje Ustav Crne Gore taj gazi državu, gazi pravni poredak, uvodi zemlju u anarhiju, a državu niti priznaje, niti poštuje", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da "nakon istupa visokih funkcionera DPS-a i prijetećih tonova iz njihovih redova, te jasno iskazanog stava da će biti kako oni kažu, a ne kako građani žele, očigledno je da se formalizuje odnarođena koalicija koja će gaženjem Ustava i pravnog poretka pokušati da preuzme vlast u CrnojGori, a potom da na prvoj narednoj sjednici ukine dječije dodatke, naknade majkama, da smanji plate, da smanji penzije, ukine besplatne udžbenike, da proganjaju i hapse neistomišljenike i sa posla otpuštaju političke protivnike".

"Baš onako kako su to radili punih 30 godina. S druge strane, svjesni smo da im ovaj izdajnički plan kvare građanski i mirni protesti koji se sedmicama unazad organizuju širom Crne Gore i koji u sve većem i većem broju dobijaju podršku prevarenih (bivših) glasača DPS, URE i SNP-a, čije povjerenje zasigurno više nikad neće moći da povrate", piše u saopštenju.

Demokrate su pozvale na sjutrašnji protest u Podgorici.

"Ako sada nije vrijeme da odbranimo izbornu volju, ne znamo kad je. Zato dođi da izdajnicima poručimo da je dosta i da im neće proći", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: