Pajković: Da vratimo nadu Berancima

Prvi na listi “Ujedinjeno Berane, Ujedinjena Crna Gora - Goran Danilović” poručio da bi izborni rezultat trebalo da bude polazna platforma za pozicioniranje na državnom nivou

7882 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Prvi na listi “Ujedinjeno Berane, Ujedinjena Crna Gora - Goran Danilović” za lokalne izbore u Beranama, Milo Pajković, rekao je da ta partija samostalno izlazi na izbore zato što “vjerujemo u sebe i narod koji je u nama prepoznao iskrenu borbu”.

On je kazao da njihovu kampanju zasnivaju na želji da vrate nadu građanima Berana, da ljudi ostaju u tom gradu, posebno mladi, nakon završenog fakulteta, da svojim znanjem doprinesu sveukupnom razvoju.

”Stoga, u centru naše pažnje je čovjek i njegova potreba, zato slogan naše kampanje glasi - Važni su ljudi!”, rekao je Pajković.

Prema njegovim riječima, trenutno stanje u Beranama nije na nivou koji očekuju građani, a imajući u vidu kakvo je nekada bilo.

”Najveći izazov će biti pokušaj da se u rad stave proizvodni kapaciteti koji su postojali nekada u Beranama i oni koji su Berane svrstavali među gradove sa jačim industrijskim i proizvodnim uticajem na razvoj lokalne i sveukupne ekonomije”.

On je rekao da imaju u planu otvaranje toplane, regulisanje vodosnabdijevanja čistom pijaćom vodom, koja je poslije svake kiše neupotrebljiva, izgradnju mosta koji bi povezao obilaznicu sa selom Ržanica, izrada i asfaltiranje puta Lubnice - Šiško jezero.

”U planu imamo otvaranje fabrike za proizvodnju vode na nekoliko lokaliteta, centar za otkup bilja i voća i njihovo povezivanje, renoviranje krova Doma kulture, poboljšanje subvencija u poljoprivredi, otvaranje bazena na mjestu nekadašnje Hale sportova, ravnopravno finansiranje svih sportova u našoj opštini, kao i sve ostalo što bi doprinijelo razvoju grada”.

Pajković kaže da vjeruje da bi izborni rezultat na lokalnim izborima u Beranama trebalo da bude polazna platforma za pozicije snaga na državnom nivou, “a to su naša očekivanja koja su uslijedila nakon posljednjih dešavanja na političkoj sceni, gdje je naša partija pokazala ozbiljnost i odgovoran odnos prema prije svega građanima”.

”Ujedinjena Crna Gora i na tom nivou očekuje da bude ravnopravan učesnik u vlasti, jer imamo ljude od iskustva, političkog morala i zrelosti. Posebno zbog našeg povjerenja i posvećenosti građanima očekujemo dobar rezultat u pozicioniranju na sveukupnoj političkoj sceni, a ovo sve posebno imajući u vidu činjenicu da nikada nijesmo izdali izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. godine”.

Bonus video: