Petrović: Da budemo kontrolni aparat vlasti

Nosilac liste “Berane ima alternativu” ocijenio da ostaje da se sa postizbornim koalicijama konstituiše nova vlast

7755 pregleda 1 komentar(a)
Neozbiljno obećavati nešto što nije izvodljivo: Jovan Petrović, Foto: Alternativa
Neozbiljno obećavati nešto što nije izvodljivo: Jovan Petrović, Foto: Alternativa

Grupa građana “Berane ima alternativu” na predstojeće lokalne izbore izlazi s jednim ciljem - da u narednom četvorogodištu bude kontrolni aparat lokalne vlasti.

To su riječi prvog sa ove liste za lokalne izbore Jovana Petrovića.

On smatra da “po svemu sudeći apsolutnu vlast niko neće osvojiti tako da ostaje da se postizbornim koalicijama konstituiše nova vlast u Beranama”.

”Što se tiče Alternative i naših očekivanja tiče, možemo samo da kažemo da smo prijatno iznenađeni reakcijama sugrađana i podrškom koju svakodnevno dobijamo, i bez obzira na izborni rezultat i broj mandata koji osvojimo, nakon izbora ne očekujemo ništa spektakularno, jer je pred nama ozbiljan i odgovoran posao”.

Petrović smatra da je neozbiljno obećavati nešto što realno nije izvodljivo.

”Upravo mislim na otvaranje novih radnih mjesta, dovođenje stranih investitora, pokretanje beranskog aerodroma, otvaranje zoološkog vrta i sličnih obećanja koja ovih dana slušamo od ostalih političkih partija. Naša obećanja mogu samo da budu bazirana na jednoj osnovi, a to je da ukoliko nam građani budu ukazali povjerenje uradimo sve da naša opština sa svim njenim sekretarijatima i javnim preduzećima mora da radi u interesu građana i da ćemo u naredne četiri godine svakodnevno vršiti ogroman pritisak na iste ukoliko nastave da nesavjesno i neodgovorno rade poslove za koje ih građani plaćaju, jednostavno biće zamijenjeni sa onim kadrovima koji će znati da cijene svoje radno mjesto i interes naših sugrađana”.

Obećava i da će svake nedjelje javno podnositi izvještaje, kao i obavještenja o svakoj aktivnosti koju budu sprovodili.

”Berane može da funkcioniše po sistemu košnice gdje svako zna svoj posao jer našem gradu generalno ne treba ništa osim depolitizacije institucija i odgovornost pred građanima. Berane je danas u veoma teškoj ekonomskoj i političkoj situaciji, samo jasna vizija i jaka ideja može da donese promjene, ostalo su samo prazne priče i lažna obećanja. Zbog toga Beranama treba alternativa”.

Prema njegovim riječima, lokalni izbori u Beranama su reprezent kojim se mjeri snaga partija na državnom nivou pa nije čudno to što se ovih dana u gradu voze službena vozila podgoričkih tablica, kao i prisustvo svih ljudi iz političkog života Crne Gore.

”Borba za vlast u Beranama je upravo borba za vlast na državnom nivou, procenti i brojevi mandata su sve o čemu se ovih dana priča u našem gradu, a već 28. marta naš grad i naši sugrađani nastavljaju da žive onako kako budu glasali u koliko budu glasali isto dobiće isto što je otprilike situacija i na državnom nivou. Berane je nekako prepoznato kao grad iz koga sve počinje, ali da se nešto u Beranama radilo i završilo nije dosadašnja praksa, ista stvar je i sa državom Crnom Gorom. Berane ima Alternativu, Crna Gora takođe”.

Bonus video: