Bečić: Donijeti odluku o održavanju prijevremenih izbora 5. juna

Protest je održan pod sloganom "Ustani, odbrani, pobijedi"

30238 pregleda 72 reakcija 72 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

U Podgorici je večeras održan novi protest Demokratske Crne Gore protiv, kako navode, prekrajanja izborne volje građana.

Protest, koji je organizovan preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja održava se pod sloganom "Ustani, odbrani, pobijedi".

Na protestu su bili funkcioneri Demokrata Momo Koprivica, Aleksa Bečić, Dragan Krapović, Dženan Kolić, Krsto Radović,Neven Gošović, Stevan Katić, Tamara Vujović, Albin Ćeman, Boris Bogdanović...

Krsto Radović je kazao da nije vjerovao da će opet morati da šetaju poslije 30. avgusta i svega što je bilo u Budvi.

"Nisam vjerovao da će neki izdati", naveo je Radović.

On je kazao da sa DPS nema saradnje, poručivši da vlada koja se sad formira da je to vlada DPS.

Istakao je da o izbornoj volji priča i privremeni gradonačelnik Budve.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da će i ovog puta pobijediti jer su čisti, hrabri i uporni.

protest Demokrata Podgorica
foto: Boris Pejović

Bečić je kazao da su tokom dešavanja u Budvi 2020. godine dokazali da ko kod krene putem političke korupcije, ko god udari na narod, ko god primijeni i fzičku i pravnu i političku silu, vraća mu se kao bumerang.

"Jer, ko god silom udari na narod, rodiće veću slobodu. Zato se posle Budve rodio 30. avgust, zato će se poslije ovih martovskih dešavanja, roditi proljeće i nova sloboda širom Crne Gore", poručio je Bečić.

On je kazao da se, kao što su Demokrate i najavile, "prevara na državnom nivou" zakomplikovala, "da su se prije nego što su i počeli da sarađuju, posvađali i razišli".

"Nije ni čudo. Sve što nastane na prevari i obmani i sve što ne nastane na zdravim principima-osuđeno je na propast. Amaterski pučisti i politički izdajnici upleli su se u mrežu DPS-a i ne znaju kako da iz te mreže izađu. DPS ih je vješto prije nekoliko mjeseci i sedmica mamio i prizivao, ali DPS čim ih je prizvao sebi, a oni onako pohlepni i halapljivi da nekoliko mjeseci budu na ministarksim i premijerskim funkcijama, došli su mu pod skute. Čim su mu došli pod skute, DPS je krenuo da ih ponižava“, kazao je Bečić.

Aleksa Bečić
foto: Boris Pejović

Prvo je, kako je kazao, DPS mandataru na "fijasko sastanku u Hiltonu" poručio da nema njihovu podršku jer ga podržava svega 14 poslanika.

"Danas su kolege iz DPS-a bile još oštrije i jasnije i saopštili da svaka odluka manjinske vlade, ako je uopšte i podrže na kraju, će zavisiti samo i isključivo od DPS-a. Međutim, na te poteze ponižavanja, sa druge strane smo očekivali minimum političkog dostojanstva, ali umjesto toga, na ponižavanje je odgovoreno novom poniznošću i moljenjem da ih makar DPS na nekoliko mjeseci podrži da zasjednu i osjete ministarske i premijerske fotelje", kazao je Bečić.

On je rekao da nakon što je SNP na Glavnom odboru donio odluku da hoće da ide u koaliciju i parlamentarnu većinu pravi sa DPS-om, DPS saopštio:

"Vjerovatno nećemo sa vama".

"Džaba ste se brukali, džaba ste odluku donosili", poručio je Bečić.

On je rekao da bi vlada bila put u kompromitaciju i nesigurnost države.

"Građani kažu - izbori, olovka i tačka", rekao je Bečić.

Pozvao je da se u Skupštini donese odluka o održavanju prijevremenih izbora 5. juna.

Izbori će, kako je kazao, mnogo toga promijeniti.

Bečić je najavio da će narednog četvrtak biti konvencija, pa šetnja u Beranama, navodeci da će nakon izbora u tom gradu, okupljanje biti u Danilovgradu pa u Podgorici.

Bonus video: