Ministri Spajić i Milatović govorili na predizbornom skupu pokreta "Berane sad"

"Državni dug je 2006. iznosio 700 miliona eura, 15 godina kasnije, prethodna vlada je taj dug povećala za tri milijarde. Istovremeno, ekonomija je porasla za samo dvije milijarde, što znači da je jedna milijarda protraćena", rekao je Spajić

22976 pregleda 60 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Printscreen Twitter/Jakov Milatovic
Foto: Printscreen Twitter/Jakov Milatovic

Ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović govorili su na predizbornom skupu grupe građana "Berane sad" u beranskom naselju Budimlja.

Kako se navodi u saopštenju GG "Berane sad" njih dvojica su podržali tu listu, koja će učestvovati na lokalnim izborima 27. marta.

"Bivša vlast je u fotelje sjela devedsetih godina. Trebalo im je čak 25 godina da krenu u izgradnju prvog kilometra auto-puta. To je isto kao da je nova vlast počela izgradnju tog auto-puta 2045. Državni dug je 2006. iznosio 700 miliona eura, 15 godina kasnije, prethodna vlada je taj dug povećala za tri milijarde. Istovremeno, ekonomija je porasla za samo dvije milijarde, što znači da je jedna milijarda protraćena", porucio je Spajić građanima, navodi se u saopštenju.

Milatović je istakao da kad su u decembru 2020. stupili na dužnost, da su zatekli "ekonomsku katastrofu".

"Za samo godinu od minusa smo uspjeli da napravimo plus i da minimalnu zaradu, koja se skoro, pa nije mijenjala u posljednjih 30 godina, dupliramo. Istovremeno, sve plate u Crnoj Gori smo povećali, pa je prosječna zarada sa 500 eura, koliko je bila posljednjih 20 godina, povećana na skoro 700. Dodatni fokus stavili smo na povećanje plata zdravstvu, pa naši ljekari i medicinsko osoblje konačno primaju pristojniju zaradu", rekao Milatović.

Dodaje se i da su Milatović i Spajić podsjetili da će, kao rezultat programa Evropa sad, već u maju doći do povećanja penzija za oko 10 procenata.

Nosilac liste Mladen Premović je poručio da nisu tu "da bi kalkulisali i da bi obećavali brda i doline".

"Ovdje smo da pokušamo zajedno sa vama da od ovog grada napravimo bolje mjesto za život. I da omladinu zadržimo u Beranama", poručio je Premović.

Bonus video: