Mugoša: Ne smijemo dopustiti da u Podgorici imamo vlast i atmosferu kakvu nažalost imamo u pojedinim opštinama

"Moramo biti svjesni da se mi pitamo, da od nas zavisi, kao što svakoj građanki i građaninu moramo jasno staviti do znanja da se oni pitaju i da od njih zavisi", rekao je Mugoša

6063 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: SD
Sa sastanka, Foto: SD

Ne smijemo sebi dopustiti da ovdje, u Glavnom gradu Crne Gore, imamo vlast i atmosferu kakvu, nažalost, imamo u pojedinim opštinama, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

Iz Odbora SD Glavnog grada je saopšteno da je na sinoć održanom sastanku tog odbora poručeno da je "na predstojećim lokalnim izborima u Glavnom gradu, planiranim za maj ili jun, od velike važnosti da oni politički subjekti koji su jasno građanski, evropski i evroatlantski opredijeljeni odnesu pobjedu".

"Socijaldemokrate Glavnog grada su započele predizborne radnje i partija već funkcioniše u izbornom režimu rada", saopšteno je na sastanku.

SD Glavnog grada
foto: SD

Predsjednik SD, Damir Šehović, rekao je da je dobar rezultat, prije svega partije, ali i građanskog bloka, od krucijalne važnosti u svim opštinama u kojima će do kraja godine biti održani izbori, sa posebnim akcentom na Podgoricu.

"Ne samo što je Podgorica glavni grad, već u Podgorici danas živi i funkcioniše makar trećina stanovništva Crne Gore. Zato svi zajedno, počev od mene kao predsjednika partije, do svake članice ili člana mjesnog odbora, moramo biti maksimalno posvećeni tim lokalnim izborima. Mislim da, u trenutnoj situaciji, ne trebam da vas podsjećam koliko je važno da građanske snage odnesu pobjedu na izborima u Glavnom gradu", rekao je Šehović. Mugoša je rekao da se, u trenutnoj situaciji opšteg haosa, nefunkcionisanja sistema, drastičnog rasta cijena goriva i namirnica, ne smije dozvoliti još jedan takav eksperiment u Glavnom gradu.

"Ako nosimo Podgoricu u srcu i ako joj zaista želimo dobro, uradićemo sve što je u našoj moći da na predstojećim izborima pošaljemo jasnu poruku da Podgorica razmišlja moderno i evropski. Ne smijemo sebi dopustiti da ovdje, u Glavnom gradu Crne Gore, imamo vlast i atmosferu kakvu, nažalost, imamo u pojedinim opštinama. Moramo biti svjesni da se mi pitamo, da od nas zavisi, kao što svakoj građanki i građaninu moramo jasno staviti do znanja da se oni pitaju i da od njih zavisi. A ja vjerujem da naše sugrađanke i sugrađani imaju dovoljno mudrosti da, nakon godinu dana ove vlasti na državnom nivou, ne dozvole da se takva greška ponovi u Podgorici", rekao je Mugoša. U saopštenju se navodi da ostavka predsjednika Odbora Glavnog grada Marka Rakočevića, podnešena iz ličnih razloga, nije prihvaćena, tako da će on i u narednom periodu nastaviti da pokriva funkciju predsjednika Odbora Glavnog grada i člana Predsjedništva SD.

Bonus video: