URA: Pozdravljamo odluku Arbitražnog suda u Londonu, u interesu i samog zakupca i dugoročno uspješnijeg poslovanja

"Ono svakako mora počivati i na osnovama uvažavanja ukupnih ambijentalnih i komunikacionih osobenosti ovog prostora. Ovim potezom zakupcu Adriatic properties-u je jasno stavljeno na znanje da ukoliko hoće da posluju u našoj zemlji onda ne mogu biti iznad države i njenih zakona"

8678 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Građanski pokret (GP) URA pozdravio je odluku Arbitražnog suda u Londonu koji je juče proglasio zabranu postavljanja privremenih objekata sa kojima bi se onemogućavao slobodan prolaz kroz Miločerski park.

Kako navode u saopštenju, iz te partije su uvjereni "da će ovakav tretman jednog od najvrednijih turističkih dragulja Crne Gore biti i u najboljem interesu i samog zakupca i njegovog dugoročno uspješnijeg poslovanja."

"Ono svakako mora počivati i na osnovama uvažavanja ukupnih ambijentalnih i komunikacionih osobenosti ovog prostora. Ovim potezom zakupcu Adriatic properties-u je jasno stavljeno na znanje da ukoliko hoće da posluju u našoj zemlji onda ne mogu biti iznad države i njenih zakona", piše u saopštenju.

Poručuju da se "raduju što će Miločerski park i Sveti Stefan ove sezone biti otvoreni za sve građane Crne Gore ali i sve turiste iz cijelog svijeta."

"Radujemo se i izvjesnom otvaranju hotela Sveti Stefan u ovoj turističkoj sezoni jer bi u suprotnom zakupac prekršio ugovor sa državom i rizikovao njegov raskid", poručili su iz URE.

Zaključuju da je URA "brižljivo vodila računa o prirodnom bogatstvu ovog turističkog bisera na našoj obali te u par navrata dizala glas kako sa lokalnog tako i sa državnog nivoa u cilju sprečavanja njegove devastacije."

Bonus video: