"nastavak antisrpske politike i antisrpskog djelovanja"

DF: Krivokapićeva Vlada i MVP odbili zahtjev Ambasade Srbije da se otvore biračka mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi

"A, da bi skandal bio potpun, za vrijeme prethodnog režima Duška Markovića i Mila Đukanovića, bila je data saglasnost za otvaranje tih biračkih mjesta u Budvi, Sutomoru i Beranama"

25212 pregleda 79 reakcija 83 komentar(a)
DF, Foto: DF
DF, Foto: DF

Demokratski front (DF) saopštio je danas da su "Vlada Zdravka Krivokapića (predsjednik Vlade Crne Gore) i Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) odbili zahtjev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za treći april u Srbiji".

Oni su dodali da na ovaj način Vlada Zdravka Krivokapića, i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, pokušavaju sprovesti ciljanu opstrukciju kako bi državljani Srbije, koji žive u ovim opštinama, bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, zagarantovano Ustavom.

"A, da bi skandal bio potpun, za vrijeme prethodnog režima Duška Markovića i Mila Đukanovića, bila je data saglasnost za otvaranje tih biračkih mjesta u Budvi, Sutomoru i Beranama. Nastavak antisrpske politike i antisrpskog djelovanja Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića (potpredsjednik Vlade Crne Gore) doživljava svoj i politički i ljudski sunovrat. Ovo posebno ako se ima u vidu da je Dritan Abazović prije svega nekoliko dana zatražio od predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, pšenicu i kukuruz, a treba li podsjećati da su prve vakcine protiv kovida stigle upravo iz Srbije, uz saglasnost i dobru volju predsjednika Srbije i Vlade Republike Srbije", ističe se u saopštenju DF.

Oni su dodali da zato pitaju Krivokapića i Abazovića "s kojim ljudskim i političkim obrazom mogu očekivati bilo šta više od Srbije, dok srpskim državljanima u Crnoj Gori uskraćuju njihovo izborno pravo, i na indirektan način se ponovo miješaju u unutrašnje stvari Srbije?"

"Zato ih DF još jednom poziva, ne da preispitaju, već da promijene ovu sramnu odluku, i daju saglasnost za otvaranje biračkih mjesta u Budvi, Beranama i Sutomoru, kako bi svi državljani Republike Srbije u Crnoj Gori mogli iskoristiti svoje pravo glasa. U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se "proslavili" svojim antisrpskim odlukama u tolikoj mjeri da bi im pozavidjeli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz “najboljeg” perioda njihovog antisrpstva", zaključuje se u saopštenju DF.