Adžić: Obaveza nam je da vratimo dostojanstvo i život Cetinju

Martinović je napomenuo je da je URA, između ostalog, ukazivala na problem vodosnabdjevanja, obespravljenih radnika sa kojima su dočekali Novu godinu, stala uz majke sa troje ili više djece poslije oduzimanja doživotnih nadoknada na Cetinju i Podgorici
128 pregleda 17 komentar(a)
URA Cetinje, Foto: Vijesti online
URA Cetinje, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 21.10.2017. 17:50h

Imamo obavezu da vratimo dostojanstvo i život Cetinju, poručio je predsjednik cetinjske URA Filip Adžić.

"Odluke o Cetinju se moraju donositi na Cetinju. URA od borbe za spas Cetinja i Crne Gore nikad, ali nikad ne odustaje", kazao je on.

Adžić je jednoglasno izabran za predsjednika URA Cetinje, za potpredsjednike Petar Martinović i Marko Vujović, a za sekretara Slobodan Šole Janković, odlučeno je na izbornoj konvenciji u sali Skupštine Prijestonice.

Kako je kazao nosilac izborne liste i kandidat za gradonačelnika Prijestonice, cilj na izborima 26. novembra je osloboditi grad iz kandži onih koji ga, ističe on, godinama samo uništavaju.

Adžić je kazao da se problem nezaposlenosti na Cetinju može smanjiti prebacivanjem državnih institucija.

Istakao je da će se URA boriti za decentralizaciju i toga da se novac poreskih obveznika sa Cetinja ulažu na Cetinje.

Izmjenama poreske politike Cetinje bi moglo samostalno da se finansira a ne da se, kako je kazao, kupe mrvice koje ima daju iz Podgorice.

Adžić je poručio da će URA ponuditi stimulativne mjere za preduzetnike, između ostalog, u vidu olakšica i besplatnog radnog prostora.

Predsjednik URA Dritan Abazović kazao je da nije cilj ući u lokalni parlament, nego ući kao najjača stranka a Filip Adžić kao gradonačelnik.

"Tačno je da je narod pritisnut, tačno je da se kupuju lične karte, da se svašta obećava. Ali smo spremni da se tome suprotstavimo. Vi Cetanjani morate izaći na izbore. DPS je politički mrtav, a mi to moramo da kapitalizujemo," poručio je Abazović na Cetinju.

"Nije nam cilj da Cetinje bude mjesto gdje će raditi samo kladionice i kapela," kazao je on.

Potpredsjednik Petar Martinović kazao je da je URA protekle dvije godine nesebično zalagala za bolji život građana Cetinja.

Napomenuo je da je partija, između ostalog, ukazivala na problem vodosnabdjevanja, obespravljenih radnika sa kojima su dočekali Novu godinu, stala uz majke sa troje ili više djece poslije oduzimanja doživotnih nadoknada na Cetinju i Podgorici, infrastrukturalnih i problema sa rasvetom.

Bonus video: