Konjević: Nastavićemo da vodimo odgovornu državotvornu politiku

Strateški interesi Crne Gore podrazumijevaju potpunu inkorporiranost u sistem Evropske unije i NATO, odnosno partnerstvo sa najrazvijenijim demokratskim zemljama, kazao je lider SDP-a

1913 pregleda 9 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Socijaldemokratska partija (SDP) nastaviće da vodi odgovornu državotvornu i reformsku politiku, posvećenu jasno definisanim strateškim interesima Crne Gore, poručio je predsjednik te stranke Raško Konjević.

On je, na sastanku Opštinskog odbora (OO) SDP-a Rožaje, kazao da strateški interesi Crne Gore podrazumijevaju potpunu inkorporiranost u sistem Evropske unije i NATO, odnosno partnerstvo sa najrazvijenijim demokratskim zemljama.

Iz SDP-a je saopšteno da je na sastanku rožajskog odbora te partije razmatrana ukupna politička situacija u zemlji i data puna podrška politici rukovodstva stranke.

Kako su naveli, iskazano je zadovoljstvo zbog snažnog rasta povjerenja građana u politiku SDP-a.

“Konstatovano je da je SDP u proteklih godinu i po dinamičnim političkim djelovanjem, posebno u Skupštini, snažno doprinio razobličavanju pogubne politike ekpertske Vlade, koja je djelovanjem dovela u pitanje neke od strateških opredjeljenja državne politike”, kaže se u saopštenju.

Konjević je naglasio da je, između ostalog, kao proizvod takvog djelovanja SDP-a na kraju došlo do pada Vlade.

Time su se, kako je rekao, stvorili uslovi da Crna Gora izađe iz jednog pogrešnog modela, koji je državu unazadio u mnogim važnim segmentima.

“Na sastanku OO je razgovarano o pripremi SDP-a za lokalne izbore i iskazano zadovoljstvo zbog sve većeg priliva članstva, pristupanja partiji stručnih i dokazanih pojedinaca, koji su u susret rožajskim izborima već pružili javnu podršku SDP-u”, kaže se u saopštenju.

Član Predsjedništva SDP-a Izet Bralić i predsjednik OO SDP-a Faruk Agović su ocijenili da SDP i u Rožajama, kao i u svim drugim sredinama, značajno povećava podršku, koja je garancija odličnog rezultata na predstojećim lokalnim izborima.

Bonus video: