Joković ne da članovima GO spisak prisutnih

Dio članova GO okupljenih oko Jonice tražio je od predsjednika SNP-a da im dostavi potpise članova koji su bili na sjednici
80 pregleda 7 komentar(a)
SNP (novine), Foto: Filip Roganović
SNP (novine), Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.10.2017. 17:50h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković odbio je da članovima Glavnog odbora (GO) te partije dostavi spisak članova koji su prisustvovali sjednici GO na kojoj su izabrani potpredsjednici, politički direktor partije i stranački portparol.

SNP je prošle sedmice održao sjednicu GO, koju je bojkotovala polovina članova okupljenih oko Snežane Jonice. Oni su predsjedniku SNP-a nedavno poslali pismo u kojem traže da se dio partijskih funkcionera javno izvini zbog, kako tvrde, progona delegata koji na kongresu nijesu podržali Jokovića i najavili da će do javnog izvinjenja bojkotvati sve sjednice GO.

Dio članova je takođe osporavao izbor Dragoslava Šćekića, Danijele Đurović i Dragana Ivanovića za potpredsjednike partije navodeći da su izabrani bez kvoruma.

Prema saznanjima “Vijesti”, dva člana GO tražila su od Jokovića da im dostavi spisak članova koji su prisustvovali sjednici navodeći da se prisustvo na sjednici potvrđuje potpisom koji se kasnije čuvaju kao sastavni dio zapisnika sa sjednice.

Nakon što nisu dobili spisak prisutnih, dio članstva se obratio Jokoviću mejlom u kojem su naveli da ima obavezu da im dostavi spisak prisutnih na sjednici GO “osim ako nema važnih razloga da ga skriva”. U mejlu se navodi da su članovi GO kontaktirali Jokovića telefonom kako bi i usmeno tražili spisak.

U tom mejlu citiraju izjave potpredsjednika Dragana Ivanovića koji je medijima kazao da “postoje imena i prezimena svakog člana i njegov potpis kojim se može potvrditi prisustvo”.

“Za očekivati je da, kad je Ivanović bio spreman da medijima ponudi dokaze da ćete valjda i vi te dokaze dostaviti nama kao članovima Glavnog odbora, jer vas na to prije svega obavezuju akti partije", navodi se u mejlu upućenom predsjedniku SNP-a.

Joković je u odgovoru članovima GO koji su tražili spisak prisutnih naveo da je obaveza svih članova GO, a posebno predsjednika opštinskih odbora da prisustvuju sjednicama i da se na njima razmatraju sve aktuelne teme bitne za napredak i očuvanje partije.

"Takođe, svako organizovanje mimo organa partije je narušavanje jedinstva i cjelovitosti SNP-a. Neočekivano je da oni koji se samoorganizuju da ne dođu na sjednicu GO traže od onih koji su učestvovali u radu organa partije da im podnesu izvještaj o tome ko prisustvuje sjednicama. Mislim da bi postupak trebalo da bude obrnut”, naveo je Joković u odgovoru članovima GO.

Bonus video: