Predsjedništvo GP URA: Što prije formirati novu vladu, Crna Gora bez nje svakim danom gubi

"Sve partije kojima je stalo do građana i države u ovom momentu trebalo bi da zanemare uskopartijsku politiku i pokažu odgovornost i pritom ne kalkulišu zbog lokalnih izbora ili bilo čega drugog", naveli su iz GP URA

8860 pregleda 34 reakcija 35 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: URA
Sa sjednice, Foto: URA

Nova vlada, što se tiče Građanskog pokreta URA, može biti formirana već sjutra, zaključak je današnje sjednice Predsjedništva te partije.

Poručili su da bi sve partije kojima je stalo do građana i države u ovom momentu trebalo da zanemare uskopartijsku politiku i pokažu odgovornost, "i pritom ne kalkulišu zbog lokalnih izbora ili bilo čega drugog".

Kazali su da su URA i mandatar Dritan Abazović "uradili sve da dođe do formiranja nove 43. evropske vlade".

Na sjednici je istaknuto da je Crna Gora svakim danom bez nove vlade u sve većim problemima, kako na unutrašnjem planu, tako i u pogledu vanjske politike.

"Na sceni je enormno povećanje cijena proizvoda i energenata na svjetskim tržištima zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, a Crna Gora i dalje zbog političke situacije nema mehanizam da građanima olakša situaciju. Na pragu je i turistička sezona koja je glavni izvor prihoda za ukupni BDP Crne Gore a pritom nemamo vladu koja bi u efektivnom smislu sve to i organizovala. Vanjska politika Crne Gore, koja je najviše odmakla u procesu pregovora sa EU od svih kandidata za članstvo, nije usklađena sa sankcijama EU prema Rusiji što Crnu Goru nesumnjivo košta u integracionom procesu", saopšteno je iz GP URA.

Sve su to, kako navode, razlozi da Crna Gora što prije dobije novu evropsku Vladu.

"Sve partije kojima je stalo do građana i države u ovom momentu trebalo bi da zanemare uskopartijsku politiku i pokažu odgovornost i pritom ne kalkulišu zbog lokalnih izbora ili bilo čega drugog. URA nikada nije bila partija u kojem se ultimatima rješavaju sporna pitanja, pa neće ni ovoga puta, ali sve ostale partije moraju znati da odgovornost u daljim procesima leži isključivo na njima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: