SNP: Vlada da pozitivno odgovori na zahtjev ambasade Srbije

Iz SNP-a su kazali da, osim što su uradili potez koji ni predsjednik države i lider DPS-a Milo Đukanović ni bivši premijer Duško Marković i njihove Vlade nijesu činili, Krivokapićeva Vlada je svoj neuspjeli mandat ponekad koristila i da medijski napadne na Srbiju

7007 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je odlazeću Vladu da pozitivno odgovori na zahtjev ambasade Srbije, kako bi srpski državljani u Sutomoru, Budvi i Beranama mogli glasati na predstojećim izborima u toj državi.

Iz Demokratskog fronta ranije su kazali da su Vlada Zdravka Krivokapića i Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) odbili taj zahtjev ambasade Srbije, dok su iz Krivokapićevog kabineta naveli da Ministarstvo tu informaciju i odluku nije podijelilo sa premijerom i većinom ostalih ministara.

“Odbijanje zahtjeva crnogorske Vlade u tehničkom mandatu da se za potrebe srbijanskih izbora otvore glasačka mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, na kojima bi glasali državljani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori predstavlja još jedan pogrešan i licemjeran potez odlazećeg premijera i njegove Vlade”, navodi se u reagovanju SNP-a.

Iz SNP-a su istakli da su ovih dana Krivokapiću i “njegovim pulenima” u Beranama puna usta priče o potrebi i jačanju dobrih odnosa sa Srbijom, a na djelu pokazuju da rade čak i ono što prethodni režim Demokratske partije socijalista (DPS) nije činio.

“Takav naum im u Vasojevićima neće uspjeti jer su i ovim činjenjem potvrdili da im do tih dobrosusjedskih i bratskih odnosa nije baš stalo, već da im je samo stalo do nekog osvojenog mandata na lokalnim beranskim izborima”, poručili su iz SNP-a.

Oni su ocijenili da će na taj način posebno biti oštećena raseljena lica sa Kosova i Metohije, koja će, kako su naveli, to svoje pravo morati iskoristiti u Podgorici, u ambasadi Srbije.

Iz SNP-a su kazali da, osim što su uradili potez koji ni predsjednik države i lider DPS-a Milo Đukanović ni bivši premijer Duško Marković i njihove Vlade nijesu činili, Krivokapićeva Vlada je svoj neuspjeli mandat ponekad koristila i da medijski napadne na Srbiju.

U tome je, kako su ocijenili, prednjačio odlazeći premijer.

Iz te partije su ocijenili da je licemjerno zagovarati međusobne dobre odnose, a sa druge strane uskratiti elementarno pravo građanima Srbije da se izjasne na izborima, u gradovima gdje su to činili do sada.

“SNP stoga poziva odlazeću Vladu da ukine ovu zabranu i pozitivno odgovori na zahtjev srbijanskih kolega kako bi srpski državljani u Sutomoru, Budvi i Beranama mogli glasati na predsjedničkim, republičkim i lokalnim izborima koji će se u Srbiji održati početkom aprila”, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: