Ašanin i Palević potpredsjednici Opštine Mojkovac

Imenovani novi članovi i predsjednici u više institucija

6492 pregleda 5 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Opština Mojkovac
Sa sjednice, Foto: Opština Mojkovac

Ivan Ašanin (URA) i Goran Palević (Ne damo Mojkovac) izabrani su za potpredsjednike Opštine Mojkovac na današnjoj sjednici Skupštine opštine.

Takođe, na sjednici su razriješeni: Odbor direktora DOO „Komunalne usluge - Gradac“ Mojkovac, predsjednik i članovi Savjeta JU Centar za kulturu „Nenad Rakočević“ Mojkovac, kao i članovi Upravnog odbora JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Mojkovac“.

Odlukom većine imenovani su novi članovi i predsjednici u pomenutim institucijama, saopšteno je iz Opštine.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) su kazali da će biti konstruktivna opozicija.

Sa sjednice
Sa sjednicefoto: Opština Mojkovac

„Ljudi koji su preduzeli rukovođenje Komunalnim preduzećem moraju da nastave da drže visok nivo i da imaju veliki odgovornost. Mi ćemo dati podršku novom Odboru direktora i podržaćemo svaki dobar predlog“, kazao je bivši direktor Komunalnog preduzeća, odbornik DPS-a Predrag Smolović.

Vlast u Mojkovcu, nakon lokalnih izbora održanih 5. decembra prošle godine, čine koalicija “Za budućnost Mojkovca”, Demokrate, URA i Grupa građana “Ne damo Mojkovac” i Ujedinjena Crna Gora.

Za predsjednika Opštine, početkom februara, izabran je Vesko Delić iz koalicije “Za budućnost Mojkovca”, dok je predsjednik Skupštine opštine Marko Janketić iz Demokrata.

Lokalni parlament čini 14 odbornika koalicije koju je predvodio DPS, osam odbornika koalicije “Za budućnost Mojkovca”, četiri odbornika Demokrata, po dva iz Građanskog pokreta URA i koalicije „Ne damo Mojkovac“ i jedan odbornik iz Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: