Kabinet premijera: Lideri DF-a i SNP-a preko Abazovića mogu uticati na Radulovića

"Sve je u domenu volje lidera DF-a, SNP-a i URE, da ministar Radulović riješi problem, ukoliko im koalicioni partneri iz DPS-a to dozvole"

12961 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića saopštili su da je, shodno stavu ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da "pitanje prava glasa državljana Srbije u Crnoj Gori tretira kao tehničku odluku", bez potrebe zakazivanja sjednice Vlade, jasno ko stoji iza odluke Ministarstva vanjskih poslova.

Iz Krivokapićevog kabineta su kazali da lideri Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) mogu da "riješe svaki problem" u domenu MVP-a, "ako zaista to žele".

"Dovoljno je da gospodin Mandić uputi svog koalicionog partnera Jokovića, koga doživljava 'poštenim čovjekom koji nikada neće izdati', da je ministar Radulović pod potpunom kontrolom koalicionog partnera SNP-a i neustavnog mandatara Abazovića. Dakle, sve je u domenu volje lidera DF-a, SNP-a i URE, da ministar Radulović riješi problem, ukoliko im koalicioni partneri iz DPS-a to dozvole. Nadamo se da neće sve ostati na jeftinoj podmetačini lidera DF-a, kao što je to bio slučaj sa nepostojećom odlukom da premijer šalje našu vojsku u Ukrajinu", zaključuje se u saopštenju.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao je sinoć Krivokapića da zakaže hitnu sjednicu Vlade i da promijene, kako je kazao, sramnu odluku Radulovića o "zabrani glasanja državljanima Srbije u Crnoj Gori".

Radulović je sinoć pojasnio da će se glasanje, povodom izbora u Srbiji početkom aprila, obaviti u ambasadi te zemlje u Podgorici, kao i konzulatu u Herceg Novom, a da iz Ambasade Srbije nisu pojasnili zbog čega je mimo ustaljene diplomatske prakse potrebno organizovati glasanje i na dodatnim mjestima.

Iz Socijalističke narodne partije pozvali su Vladu da pozitivno odgovori na zahtjev Ambasade Srbije, kako bi i državljani te zemlje u Sutomoru, Budvi i Beranama mogli glasati na predstojećim izborima.

Bonus video: