LP sa Abazovićem: Prioritet što hitnije sastaviti Vladu, liberali podrška evropskom putu

Sa novom Vladom, Crna Gora se mora stabilizovati na principima demokratije, sekularizma, slobodnog društva i antifašizma, poručuju iz Liberalne partije

8486 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Liberalna partija
Sa sastanka, Foto: Liberalna partija

Novu Vladu neophodno je što hitnije sastaviti i ne smije se dozvoliti nikakvo odugovlačenje koje bi Crnu Goru ostavilo bez funkcionalne izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, zaključeno je na sastanku rukovodstva Liberalne partije sa mandatarom Dritanom Abazovićem.

Iz LP je saopšteno da je razgovarano o konceptu i medotologiji sastava nove Vlade, ali i o ključnim prioritetima i principima na kojima će ona funkcionisati. Liberalna partija je iskazala podršku takvom konceptu Vlade.

"Ocijenjeno je da je od najvišeg prioriteta da se Vlada što hitnije sastavi te da se ne smije dozvoliti nikakvo odugovlačenje koje bi Crnu Goru ostavilo bez funkcionalne izvršne, zakonodavne i sudske vlasti. Ovo posebno usljed permanentne političke nestabilnosti u državi, ali i izazovne međunarodne situacije izazvane ruskom agresijom i ratom u Ukrajini", navode iz LP.

Važno je, ističu, da Crna Gora što prije odblokira put evropskih integracija i daljih reformskih procesa u oblasti izbornog zakonodavstva, sudstva, tužilaštva ali i borbe protiv "rastućeg nacionalizma i ekstremizma", korupcije i organizovanog kriminala. Sa novom Vladom, Crna Gora se mora stabilizovati na principima demokratije, sekularizma, slobodnog društva i antifašizma, poručuju iz Liberalne partije.

"Liberalna partija nastaviće pregovore sa mandatarom i svim eventualnim konstituentima 43. Vlade Crne Gore u cilju formiranja najkvalitetnije platforme za budućnost društva i države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: