Gutić: Crnoj Gori hitno potrebna Vlada, a ukoliko nema brzog dogovora idemo na izbore

"Vidimo da se većina ministara bavi kampanjom za izbore u Beranama, ne radeći posao za koji su izabrani, dok svjedočimo ogromnom rastu cijena goriva i osnovnih životnih namirnica. Skupština je u blokadi samovoljom pojedinaca, dok zabrinutost građana i naših međunarodnih partnera raste"

2998 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Svako odugovlačenje u vezi dogovora oko formiranja Vlade proizvodi štetu za građane i državu, rekao je je potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić.

"Ukoliko ne postoji volja da se Vlada formira, izbori su uvijek opcija", dodao je.

Kako navodi već više od 45 dana Vlada u tehničkom mandatu "ne vrši osnovne funkcije iz svoje nadležnosti".

"Vidimo da se većina ministara bavi kampanjom za izbore u Beranama, ne radeći posao za koji su izabrani, dok svjedočimo ogromnom rastu cijena goriva i osnovnih životnih namirnica. Skupština je u blokadi samovoljom pojedinaca, dok zabrinutost građana i naših međunarodnih partnera raste. Sve ovo pokazuje da Crnoj Gori hitno treba nova Vlada kao subjekt odgovornosti za građane i državu", kaže Gutić.

Dodaje i da "odugovlačenje oko dogovora za formiranje Vlade samo dodatno otežava politički i društveni život u Crnoj Gori, koji je dodatno pritisnut bezbjednosnim izazovima."

"Izbori su uvijek opcija. Bošnjačka stranka nikada nije kalkulisala oko strateških stvari, niti bježala od izbora. Ipak, mišljenja smo da bi izbori u ovom trenutku samo prolongirali donošenje teških odluka, kojih politički subjekti moraju da budu svjesni. Crnoj Gori je hitno potrebna Vlada, koja bi rješavala ekonomska, politička i bezbjednosna pitanja. Ukoliko nema brzog dogovora, idemo na izbore", kazao je Gutić.

Bonus video: