Premović: Očekujemo podršku za drugačiji pristup

Rezultati u Beranama biće indikator za državni nivo o tome kakvo je raspoloženje među građanima, kaže nosilac liste “Berane sad”

11615 pregleda 348 reakcija 15 komentar(a)
Mladen Premović, Foto: Privatna arhiva
Mladen Premović, Foto: Privatna arhiva

Prvi na listi Grupe građana “Berane sad”, Mladen Premović, smatra da će izbori u Beranama potvrditi volju naroda u diskontinuitetu od politike bivšeg režima sa državnog nivoa, ali očekuje i značajnu podršku za one koji se zalažu za drugačiji pristup dosadašnjeg rješavanja problema na lokalnom nivou.

”Stoga, grupa građana “Berane sad” je organizacija koja građanima Berana nudi nešto novo i drugačije u odnosu na dosašnje stanje,” kaže Premović za “Vijesti”.

Odgovarajući na pitanje šta ta politička grupacija obećava građanima Berana, on prije svega ističe da je budžet opštine prioritet, “ne potrošački, već prihodni”.

”Zadržaćemo svakog radnika! Otvorićemo nova radna mjesta, privlačenjem novih investitora putem poreskih olakšica i ustupanja opštinskog zemljišta na korišćenje. “Berane sad” će implementirati analitičke kartice koje će u svakom momentu prikazivati kako lokalna samouprava troši sredstva iz budžeta. “Berane sad” će evidentirati svu imovinu opštine, njena prirodna bogatstva i napraviti potpuni red u iznajmljivanju istih (koncesije)”, kaže Premović.

On ističe projekat pod nazivom TRUCK - STOP na aerodromu, a izgradnjom auto-puta opština može ovim projektom imati konstantne prihode.

Premović ukazuje na projekat rješavanja stambenog pitanja za mlade, takozvani program 100+, zatim donošenje odluke o pružanju pomoći starim licima, licima sa invaliditetom, kućnu njegu. Ukazuje na potrebu saradnje sa kreditno-garantnim fondom i investiciono-razvojnim fondom.

”Berane može biti atraktivna turistička destinacija - aktiviraćemo Turističku organizaciju, ljetnji turizam - etno sela, pješačke i jahačke ture, ribolovni turizam, avanturistički park u Limskom parku, ljetnji kampovi u saradnji sa Ministarstvom prosvjete - osposobljavanje univerzitetskog centra. Zatim tu je i projekat “Live like a local” (“Živi kao lokalac”), privlačenje stranih turista koji žele da žive u duhu lokalnog stanovništva”, ističe Premović.

Prema njegovom mišljenju, rezultati u Beranama će biti indikator o tome kakvo je raspoloženje među građanima prema mogućnosti da se izigra njihova izborna volja od 30. avgusta 2020. godine.

”U jednom dijelu su građani Berana već dali odgovor, jer neki od glavnih protagonista neustavnog koncepta manjinske Vlade nisu imali dovoljno podrške ni izbornu listu da sastave. “Berane sad” kao partija u začetku bez partijske infrastrukture i medijske podrške, ali uz osnovano uvjerenje da će biti prijatno iznenađenje, dočekuje sud građana”, zaključuje Premović.

Bonus video: