Živković: Građani su pročitali DPS i druge

Imamo ozbiljne razvojne planove i definisane ciljeve koje ćemo kao dio izvršne vlasti sprovoditi u djelo, kaže Milovan Živković

13611 pregleda 260 reakcija 11 komentar(a)
Milovan Živković, Foto: Privatna arhiva
Milovan Živković, Foto: Privatna arhiva

”S obzirom na trenutnu političku situaciju u državi koja se ogleda u sramnoj izdaji i stvaranju frankenštajn vlade u režiji GP URA, a koju će sačinjavati partije nacionalnih manjina i SNP, maske su pale, pa građani Berana i Crne Gore jasno vide prava lica i prave namjere onih koji su se usudili da prekrajaju njihovu izbornu volju”.

Tako na pitanje šta očekuje od lokalnih izbora u Beranama odgovara prvi na listi Prave Crne Gore, Milovan Živković.

Prema njegovim riječima “Prava Crna Gora kao partija koja sve vrijeme stoji na braniku izborne volje građana iz 30. avgusta 2020, a koju građani sve više prepoznaju kao partiju iskrenih, sposobnih, časnih i poštenih ljudi, ljudi koji se ne daju potkupiti i koji drže datu riječ, imamo sve osnovane razloge da budemo optimisti i očekujemo više nego dobar izborni rezultat koji će, za mnoge aktere na crnogorskoj političkoj sceni, biti veliko iznenađenje”.

Živković kaže da ta partija ne obećava, nego se obavezuje. “To znači da je data riječ za nas svetinja i da je nikada nećemo pogaziti, da nikada nećemo iznevjeriti povjerenje koje su nam ukazali naši birači, da nismo podložni političkoj korupciji, da naši čast i obraz nemaju cijenu i da nikada nećemo lične interese stavljati ispred interesa građana i naše države”, dodaje Živković.

On tvrdi da “imaju ozbiljne razvojne planove i jasno definisane ciljeve koje će, kao dio izvršne vlasti, sprovoditi u djelo”.

”Naši glavni ciljevi su razvoj održivog ekonomskog sistema u Beranama, a u okviru koga ćemo podsticati razvoj poljoprivrede i stočarstva. U planu je pokretanje pogona za preradu voća i povrća, zatim pogona za proizvodnju mliječnih proizvoda i svih ostalih pratećih proizvodnih pogona koji će nam omogućiti održiv i nezavistan industrijski sistem. Značajne snage ćemo usmjeriti u razvijanje seoskog i planinskog turizma. Unaprijedićemo putnu infrastrukturu, riješiti probleme vodosnabdijevanja grada i očistiti grad od divljih deponija. Obogatićemo grad kulturnim sadržajima, unaprijediti uslove za razvoj spotra, vratiti gradu omladinu kroz otvaranje novih radnih mjesta i razvojnu politiku namijenjenu mladima. Pored navedenih, u planu su i mnoge druge aktivnosti čija je svrha pozicioniranje Berana kao snažnog privrednog, ekonomskog i kulturnog centra sjevera Crne Gore. Građani nam mogu vjerovati jer mi želimo dobro ovom gradu. Mi držimo datu riječ”, kaže Živković.

Nosialc liste Prave smatra da su izbori u Beranama i ranije bili prekretnica i katalizator promjena koje su direktno uticale na izborni rezultat u drugim opštinama.

”Smjena DPS-a, koja se u ovom gradu dogodila prije osam godina, bila je podstrek za slabljenje te partije u svakom narednom izbornom ciklusu, sve do njihovog konačnog pada koji se dogodio 30. avgusta 2020. Smatramo da DPS u Beranama ne može pobijediti čak ni uz svu političku korupciju kojoj prisustvujemo poslednjih mjeseci, ni uz sva lažna obećanja i kupovinu glasova... Građani su se godinama, na svojoj koži, uvjeravali u nesposobnost njihovih kadrova i su pročitali sve njihove prljave igre i nečasne namjere. To će im jasno staviti do znanja na predstojećim izborima”, zaključuje Živković.

Bonus video: