Đukanović: Nova vlada nijednu odluku neće moći da donese bez nas

"Doći ćemo do trenutka kada će DPS sa partnerima biti stožer politike Crne Gore", kazao je lider DPS-a na završnoj konvenciji te partije u Beranama

31192 pregleda 115 reakcija 105 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović poručio je večeras iz Berana, sa završne konvencije te stranke uoči nedjeljnih lokalnih izbora, da nova Vlada nijednu odluku neće moći da donese bez te partije.

"Dobra vijest je da je kleronacionalistička Vlada izgubila povjerenje. Kakva god bila nova vlada, važni činioci će biti stranke i nijedna odluka neće moći da se donese bez nas", rekao je Đukanović, prenosi portal Analitika.

On je dodao kako je siguran da nova vlada "neće trajati duže od godinu".

"Doći ćemo do trenutka kada će DPS sa partnerima biti stožer politike Crne Gore", kazao je lider DPS-a.

Na primjeru Crne Gore, kako je poručio, pokazalo se kako promjena vlasti ne mora biti dobra.

"Pokazalo se da smo promjenom vlasti dobili sve najgore, ono što većina građana nije mogla da zamisli ni u najgorim snovima", naglasio je Đukanović.

Nije, prema njegovom mišljenju, ni DPS bio bezgrešan – ta je stranka, kako je on istakao, dozvolila sebi određene slabosti i doprinijela da se 30. avgusta 2020. dogodi promjena vlasti.

Ipak ovog puta, smatra on, nema prostora za slabosti.

"Znajući ko nam je alternativa, ne smijemo sebi dozvoliti slabosti. Kada ih pokažete – dovodite sve u pitanje. Samo je jedno odgovorno domaćinstvo u državi, a to je DPS sa partnerima", rekao je Đukanović.

Bonus video: