Berane sad: Bez izbora nije moguće izabrati novog predsjednika Vlade, podnijećemo incijativu za ocjenu ustavnosti

"Iako je inicijativa poslata svim listama koje učestvuju na lokalnim izborima u Beranama, izuzev DPS-a, jedino je odgovoreno iz Alternative", saopšteno je iz te partije

3678 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Miljana Kljajić
Foto: Miljana Kljajić

Grupa građana Berane sad će podnijeti inicijativu za ocjenu ustavnosti, povodom, kako navode, kršenja člana 103 Ustava Crne Gore.

Kandidat za odbornika Vuksan Milošević istakao je da je Ustav apsolutno jasan "kada je u pitanju (ne)mogućnost da predsjednik nakon konstitutivne sjednice i jasno propisanih rokova, po drugi put predlaže mandatara".

Prema njegovim riječima, bez izbora nije moguće, a shodno ustavnim propisima, izabrati novog predsjednika Vlade Crne Gore.

"Iako je inicijativa poslata svim listama koje učestvuju na lokalnim izborima u Beranama, izuzev DPS-a, jedino je odgovoreno iz Alternative", saopšteno je iz te partije.

Nosilac te liste za predstojeće lokalne izbore u Beranama Mladen Premović kazao je i da aktivisti Demokratskog fronta (DF) sprovode "prljavu kampanju".

Premović se osvrnuo na izjavu funkcionera DF-a Jovana Vučurovica, koji je, kako navode u saopštenju, optužio predsjednika Vlade Crne Gore da vodi politiku protiv Srbije.

"Premović se zapitao kako je to moguće, kada je upravo gospodin Kurti, najavio da će sa novom manjinskom Vladom završiti pitanje razgraničenja, jer nije to uspio sa dosadašnjom, opisujući da ima 'proruske elemente'", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da će nastaviti sa korektnom kampanjom, želeći da građanima Berana predoče svoj program i ono novo što nudi ta lista.

Bonus video: