Vujović: Crna Gora postaje izborna teritorija druge države

Generalni sekretar SDP-a je kazao da "skandal i bruka" oko neuvođenja sankcija Rusiji i prekonoćno mijenjanje stavova najbolje potvrđuju kakva je uloga namijenjena Crnoj Gori

4033 pregleda 33 reakcija 34 komentar(a)
Vujović, Foto: Savo Prelević
Vujović, Foto: Savo Prelević

Nakon odluke da će građani Srbije moći da glasaju na biračkim mjestima u Crnoj Gori, i mimo zvaničnih diplomatsko-konzularnih predstavništava, Crna Gora postaje izborna teritorija druge države, kazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u utorak je rekao da će građani Srbije moći da glasaju na biračkim mjestima u Crnoj Gori, i mimo zvaničnih diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Vujović je kazao da je, u samo dva dana, Ministarstvo vanjskih poslova imalo suprotne stavove vezano za glasanje na izborima koji se održavaju u Srbiji, na teritoriji Crne Gore.

Kako je kazao, nakon početnog principijelnog stava da se omogući glasanje, kako je to uobičajeno u diplomatskim predstavništvima Srbije, nakon prijetnji iz Beograda stav se ekspresno mijenja i “uslišavaju Vučićeve želje”.

“Pored toga što se radi o neuobičajenoj i neprimjerenoj praksi koja ukazuje da Crna Gora postaje praktično izborna teritorija druge države, još je poraznija činjenica da se takva odluka mijenja nakon prijetnji predsjedniika Srbije i galame koju su podigli njegove ispostave u Crnoj Gori”, naveo je Vujović.

Prema njegovim riječima, to najbolje pokazuje karakter vlasti koju je Crna Gora dobila nakon “famoznog demokratskog osvježenja”.

"Odnosno promjena koje su imale za cilj da od Crne Gore naprave satelitski provizorijum sa daljinskim upravljačem u Beogradu, ili bolje reći još jednu Republiku Srpsku”, dodao je Vujović.

Vujović je istakao da skandal i bruka oko neuvođenja sankcija Rusiji i prekonoćno mijenjanje stavova, najbolje potvrđuju kakva je uloga namijenjena Crnoj Gori.

“Sve ovo više nedvosmisleno pokazuje da je Crnoj Gori hitno potrebna nova evropska Vlada, ali Vlada u kojoj će ovakvi skandali biti nemogući i kojom neće dirigovati Vučić, sam ili preko svojih posrednika i ispostava”, zaključio je Vujović.

Bonus video: