Milačić: Kurtijevi teritorijalni apetiti pokazuju zašto je srušena Vlada

Lider Prave od Abazovića traži da poruči kosovskom premijeru da "od trgovine teritorijom Crne Gore u ime bilo kakvih odnosa ili benefita nema ništa"

5853 pregleda 13 komentar(a)
Milačić, Foto: Luka Zeković
Milačić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da "teritorijalni apetiti" kosovskog premijera Aljbina Kurtija jasno pokazuju zbog čega je srušena Vlada i smijenjeno rukovodstvo Skupštine.

Očekuje od mandatara Dritana Abazovića da Kurtiju poruči da "od trgovine teritorijom Crne Gore" nema ništa.

"Povodom najave Aljbina Kurtija, porijeklom iz Vladimira, opština Ulcinj, da namjerava da od neke manjinske vlade Crne Gore isposluje 8.200 hektara teritorije Crne Gore, Prava Crna Gora poziva Dritana Abazovića da smiri uzavrelog komšiju iz Ulcinja sa kojim sarađuje u promociji nacionalističkih projekata u okviru 'građanske' politike, na štetu suverenih država na Balkanu, pa i na štetu 8.200 hektara teritorije Crne Gore. Ovakvi teritorijalni apetiti Aljbina Kurtija pokazuju jasno zbog čega je srušena jedina demokratska vlada Crne Gore, zbog čega je smijenjeno evropsko rukovodstvo Skupštine i zbog čega GP URA nije građanska partija, nego našminkani nacionalistički krokodil, sa teritorijalnim, kulturnim i bezbjedonosnim pretenzijama prema Crnoj Gori, prema njenim institucijama i narodu, u kome predstavnici ne-albanskih naroda grade isključivo ličnu karijeru, bez mogućnosti odlučivanja", saopštio je Milačić.

Nazvao je lidera Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića osobom kojoj su "fotelje vrednije od morala".

"Sada je jasna cijena najavljenog Jokovićevog učešća u Abazovićevoj manjinskoj vladi, kao i cijena političkih mrvica za koje se prodao SNP, a kojih su se najeli i oni koji su davali garancije za Vladimira Jokovića da neće izdati i da je pouzdan i moralan čovjek. Poznata je i cijena Temeljnog ugovora jedne ovakve nedosanjane vlade, a poznato je koliko bi i od čijih glasača bio 'očišćen' birački spisak koji bi sastavljala takva manjinska vlada. Ne bi nas začudilo i da funkcioneri SNP-a za ovu uslugu od Abazovića i Kurtija dobiju poljoprivredne placeve na Kosovu, da sade praziluk u vrijeme nestašice hrane i da to narodu opet predstave kao 'šah' za Srpstvo, dok se u toj penzionerskoj partiji šaha pojede i popije sa budžetskog stola, dogovore funkcije, poslovi, ali naravno dogovori i ishod same 'šahovske' partije. Možda valja pomenuti da Joković sve to radi uz nacionalističke fanfare, junačka talasanja o mudrom promišljanju iskusnih političkih glava, u 'dosluhu' sa ozbiljnim političkim i nacionalnim adresama u Crnoj Gori i van nje", dodao je Milačić.

Rekao je da zbog toga od Abazovića traže da hitno pošalje direktnu i nedvosmislenu poruku "svom radikalizovanom komšiji i sunarodniku iz Ulcinja" da od trgovine teritorijom Crne Gore u ime bilo kakvih odnosa ili benefita nema ništa, kao i da Abazović obavijesti Kurtija da će on lično i URA u vlasti učestvovati građanski, legitimno, "samo u onoj mjeri u kojoj Vam narod ove države to dozvoli i povjeri", u skladu sa podrškom, iznijetim programom i rezultatima budućih parlamentarnih izbora.

"Nema tih 'dobrosusjedskih' odnosa i koristi koje će ovaj narod podržati na štetu teritorije Crne Gore, pa i ako je poklonoprimac te nekretnine koju ste zacrtali i zamislili, lično Vaš komšija i sunarodnik iz Ulcinja. Pravoj Crnoj Gori je jasno da su Đukanoviću vredniji milioni opljačkanih eura od miliona kvadrata teritorije Crne Gore, da su Jokoviću vrednije fotelje od morala, a da je Vama najvažnije da budete premijer, ali nemojte praviti račun bez krčmara koji vas je doveo na vlast 30. avgusta, a to je naš narod koji ste izdali rušenjem parlamentarne većine", zaključio je Milačić.

Bonus video: