Vuksanović Stanković: "To Montenegro" zapošljava stjuardese i stjuarde bez iskustva, utvrdiće se ko je i po čemu podoban

Na dnevnom redu sjednice skupštinskog odbora predstavke građana

18400 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu nastavio je danas sjednicu koja je početa 27. decembra 2021. godine, a na dnevnom redu su predstavke građana.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica (Demokrate) kazao je da se Skupštini dostavlja veliki broj predstavki, a samo je tom odboru prošle godine stiglo 15.

Kazao je da se većim dijelom predstavke odnose na sudske nadležnosti, ali smatra da je jako bitno razmotriti predstavke koje se odnose na izmjene zakona.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković pitala je zašto se ovoliko čekalo da se nastavi sjednica i šta je motiv.

"Bavimo se pitanjima sa sjednice koja je prekinuta u decembru. Cilj je da se skrene pažnja sa nezakazivanja sjednice Skupštine i zluopotreba Ustava i Poslovnika Skupštine, a da građani sjede i čekuju da im neko riješi problem, a oni koji treba da im riješe problem ko zna đe su. Sad se bavimo predstavkama... Ja ću ukazati na jednu od predstavki: 'Predlažemo da se zakonski propisi Crne Gore izmijene tako da se osuđenima za krivična djela nad djetetom po automatizmu skrati dosuđena kazna za jednu trećinu'. Toliko o jednoj od predstavki koja se ovdje pominje kao 'jako bitna'", rekla je Vuksanović Stanković.

Podsjetila je da su poslanici usvojili izmjene Krivičnog zakonika tako da je povećana ta kazna, ali je povećana samo gornja granica za kazne, ali ne i donja.

Poručila je da će se uskoro povećati i donja kazna, pogotova kad su u pitanju krivična djela protiv polnih sloboda.

Ona je ukazala i, kako je ocijenila, veliku zloupotrebu u kompaniji To Montenegro, gdje je raspisan oglas za prijem brojnih stjuardesa i stjuarda bez radnog iskustva.

"Pri tome su brojne stjuardese i stjuardi ostali bez posla, sa preko 20 godina radnog iskustva. Bili su o obavezi da ih vrate na radna mjesta. Ali će se utvrditi ko je primljen i po kojem osnovu i ko je po čemu podoban", rekla je Vuksanović Stanković.

Bonus video: