Pejović razriješen i podnijeta krivična prijava protiv njega, optužio Carevića za primjenu sile

"Ovim potezom data je potvrda mojim sumnjama da će se primjeniti dobro oprobana matrica preuzimanja preduzeća koja nisu “podobna” po mjerilima onih koji od Budve žele da naprave podružnicu privatne firme”, istakao je Pejović

20524 pregleda 25 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Sukob Demokratskog fronta i Demokrata eskalirao je danas, nakon što je novoimenovani odbor direktora razriješio dužnosti v.d izvršnog direktora "Mediteran reklama" Ivana Pejovića.

Pejović, kadar Demokrata, navodi da je nelegitimni odbor direktora pokušao održavanje konstitutivne sjednice, te optužuje predsjednika Opštine Marka Carevića za primjenu sile.

Iz Opštine su "Vijestima" kazali da je Pejović grubom silom onemogućio održavanje konstitutivne sjednice Odbora direktora u prostorijma "Mediteran reklama", te je novi odbor direktora protiv njega podnio krivičnu prijavu Centru bezbjednosti Budva zbog zloupotrebe službenog položaja.

Carević je prije nekoliko dana, nakon što su dva člana odbora direktora "Mediteran reklama" podnijela ostavku, pozivajući se na Zakon o privrednim društvima, a uz činjenicu da je Opština osnivač ovog preduzeća imenovao novi odbor direktora. Pejović je još u subotu upozorio javnost na scenario koji Carević želi da primjeni, kao u slučaju gradskog bazena, Vodovoda i Turističke organizcije, gdje su na isti način smijenjeni direktori, kadrovi Demokrata.

A od jutros je napeto u ovoj opštinskoj firmi, nakon što je petočalni odbor došao u kancelarije kako bi održao sjednicu.

Carević
Carevićfoto: Vuk Lajović

"Novi petočlani odbor otišao je u prostorije Mediteran reklama, u čemu ih je spriječio Ivan Pejović nasilnim putem jer je iste onemogućio da održe sjednicu u sjedištu firme i odbio da zavede dokumenta o razrješenju prethodnog odbora direktora kao i da preuzme dokumentaciju od Opštine Budva, kao osnivača. S obzirom da su oni bili onemogućeni, sjednica je održana u zgradi Opštine kojom prilikom je konstuitisan novi odbor direktora . Zbog protivzakonitog ponašanja Pejovića, odbor direktora ga je razriješio dužnosti vd direktora i za v.d. izvršnog direktora imenovan je Nikola Kažanegra, magistar turizma. Zbog nezakonitih radnji protiv Pejovića Odbor direktora je podnio prijavu CB Budva o zloupotrebi službenog položaja i sprječavanja članova Odbora u vršenju službenih radnji“, saopšteno je „Vijestima“ iz Opštine.

Sa druge strane Pejović je naveo da je danas u službenim prostorijama “Mediteran Reklame” pokušano održavanje konstitutivne sjednice nelegitimnog i nezakonitog UO.

“Navedenim licima nije dozvoljeno da gore pomenuti naum sprovedu u djelo iz razloga što nisu upisani u CRPS, a samim tim znači da nemaju legalitet i legitimitet za održavanje iste".

"Ovim želim da obavijestim javnost da su se obistinile moje sumnje koje sam prije nekoliko dana iznio u javnost u vezi pomenutih dešavanja. Ovim potezom data je potvrda mojim sumnjama da će se primjeniti dobro oprobana matrica preuzimanja preduzeća koja nisu “podobna” po mjerilima onih koji od Budve žele da naprave podružnicu privatne firme”, istakao je Pejović.

Prema njegovim riječima sve se to radi smišljeno i samo sa jednim planom.

“A to je da se stekne institucionalna prednost u susret predstojećim izborima. Ono što daje gorak ukus u ustima je što se cijela ova stvar radi grubom upotrebom sile što je odraz nemoći i saznanja da je pad na izborima neminovan. Na kraju, želim da porucim odlazećem predsjedniku Opštine da je jedino mjerilo sud građana koji će dati na predstojećim izborima, a vi poštovani gospodine Careviću objasnite građanima zašto se ponašate kao i oni koje smo zajedno smijenili 30. avgusta 2020.godine i čijim ste glasovima sjeli u fotelju”, zaključio ej pejović.

Bonus video: