Ćulafić: Spokojno čekamo i lokalne i vanredne parlamentarne izbore

Vjerujem da će Beranci poslati jasnu i snažnu poruku državnim partijskim vrhuškama koje streme prekrajanju izborne volje, kaže Damjan Ćulafić

10378 pregleda 16 komentar(a)
Ćulafić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ćulafić, Foto: Demokratska Crna Gora

Nosilac liste Demokratske Crne Gore na lokalnim izborima u Beranama Damajan Ćulafić ističe da izbori izazivaju određena očekivanja kod građana, koja se tiču, prevashodno, političke konotacije koju treba da poprime.

”Opšte je poznato da u državi vlada politička kriza koju su izazvale neke političke partije parlamentarne većine. Ta politička kriza traje, bez ikakvih jasnijih kontura koje bi ličile na moguće razrješenje u smislu formiranja dugo najavljivane takozvane “manjinske Vlade”. S obzirom na to da pozivi Demokrata da se nagomilano nezadovoljstvo aktelnom političkom situacijom riješi u okviru postojeće, nakon izbora formirane parlamentarne većine, nijesu urodili plodom, i s obzirom na to da je koalicija “Crno na bijelo” odlučila da formira novu parlamentarnnu većinu (u čemu joj se pridružila Socijalistička narodna partija Crne Gore), lično mislim da su predstojeći izbori u Beranama prvi korak ka ukazivanju puta za razrješenje opšte političke krize”, kaže Ćulafić.

On zato, kako ističe, vjeruje da će Beranci poslati jasnu i snažnu poruku državnim partijskim vrhuškama koje streme otvoreno prekrajanju izborne volje građana - da takav politički inženjering ne može proći bez konkretnih posljedica u politici po sve koji su iznevjerili politički narativ na kojem su prikupljali glasove svojih birača.

”U pogledu toga Demokrate mirno i spokojno čekaju kako lokalne tako i vanredne parlamentarne izbore”, naglašava Čulafić.

On ističe da najvažnije što obećavaju Berancima jeste da će sve svoje intelektualne, fizičke i moralne snage staviti u službu gradu i građanima.

”Činjenica da imamo ozbiljan razvojni program, kao i da su ga pisali ljudi sa naše izborne liste, potvrđuje da imamo realni potencijal da grad mijenjamo nabolje. Naravno, u tom teškom i izazovnom poslu očekujemo opšte saglasje sa eventualnim konstituentima nove lokalne vlasti i očekujemo tješnju i otvoreniju saradnju, nego što je bila u prethodnom period”, kaže Ćulafić.

Nosilac liste Demokrata smatra da “uzimajući u obzir sada već poslovičnu konstataciju da u Crnoj Gori svaka promjena kreće iz Berana, vjerujem da ni ovog puta neće izostati odgovor Beranaca na nepravdu koja je bila pripremljena, i u čijem kreiranju su najotvorenije učestvovala dva politička subjekta dosadašnje parlamentarne većine: koalicija “Crno na bijelo” i Sosijalistička narodna partija Crne Gore”.

”Naravno, svako ima pravo da vodi svoju politiku na način koji smatra primjerenim, ali se postavlja pitanje zašto niko od njih ne reče prije parlamentarnih izbora da je politički savez sa Demokratskom partijom socijalista Crne Gore apsolutno prihvatljiv? To bi bio pošten pristup, ali i pristup koji bi i podršku njihovih birača redukovao na mnogo realniju mjeru, kao što će se desiti u Beranama. Stoga smatram da će izbori u Beranama biti jak politički izborni impuls za promjene na državnoj ravni”, tvrdi nosilac liste Demokratske Crne Gore za lokalne izbore u Beranama.

Bonus video: