SD: Demokratama kad brane fotelje ni DPS nije tako loš

"Za Demokrate smo svi mogli pretpostaviti da su spremni za ovako nešto, ali ostaje žal za spoznajom da i među građanskim partijama ima onih koji su zarad lične koristi spremni produžiti mandat najnesposobnijoj vlasti u Kotoru ikad", kazali su iz kotorskog SD-a

2861 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Kotorski odbor Socijaldemokrata optužio je Demokrate za političku korupciju, tvrdeći da je u prostorijama te partije dogovorena "nova koalicija sa tri odbornika" Demokratske partije socijalista (DPS).

Danas će biti poznato da li će u Kotoru biti uvedena prinudna uprava ili će se, nakon višemjesečne blokade, održati sjednica Skupštine opštine. Juče su odbornici DPS-a Dejan Ognjanović i Milica Ljutić objavili da napuštaju odbornički klub te stranke i članstvo u njoj.

"Danas ćemo vjerovatno prisustvovati političkoj korupciji u režiji kotorskih Demokrata! Naime, u prostorijama Demokrata dogovorena je nova koalicija sa tri odbornika DPS-a. Zakleti borci za pravdu (čitaj fotelje), spremni su zarad političkih funkcija uraditi sve. To smo vidjeli i na državnom nivou. Za odbranu direktorskih fotelja i one najveće koja ima više pređenih kilometara od taksi vozila (fotelja predsjednika Skupštine) udružili su se sa DF-om i začas postali tvrda nacionalistička partija", saopštili su iz SD-a.

Sada na lokalu, kako navode, treba odbraniti fotelju predsjednika Opštine, "pa više ni DPS nije tako loš".

"Dragi prijatelji, dragi Kotorani, za Demokrate smo svi mogli pretpostaviti da su spremni za ovako nešto, ali ostaje žal za spoznajom da i među građanskim partijama ima onih koji su zarad lične koristi spremni produžiti mandat najnesposobnijoj vlasti u Kotoru ikad. Vlasti koja evo godinama drži Kotor u potpunoj blokadi i koja za naš grad nije uradila gotovo ništa. Posebno treba da nas zabrinu metode kojima se došlo do ove situacije koje više priliče Sjevernoj Koreji nego gradu svjetske kulturne baštine", zaključuju iz kotorskog SD-a.

Bonus video: