DPS Kotor: Osuđujemo političku korupciju u kojoj su učestvovali Ognjenović, Ljutić i Donković

Iz te partije su pozvali Specijalno državno tužilaštvo za organizovani kriminal da istraži ovaj "najbrutalniji primjer političke korupcije u novijoj istoriji Crne Gore" i da procesuira sve aktere "ove kriminalne ogranizacije"

6158 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista Kotor osudila je potez tri odbornika sa njihove liste da danas prisustvuju sjednici Skupštine opštine Kotor

"Lični potez odbornika sa naše liste, Dejana Ognjenovića, Milice Ljutić i Mladena Donkovića, koji su danas, nakon dva mandata najgore vlasti u istoriji Kotora, svojim politički nemoralnim i neprincipijelnim (diletantskim) potezom obezbijedili dalje funkcionisanje vlasti koalicije Demokrata, DF-a i URE koja se raspadala po svim šavovima i čemu je svjedočila čitava javnost Kotora i Crne Gore", saopštili su iz DPS-a Kotor.

Ocijenili su da je to "brutalna zloupotreba pozicije" odbornika koju su im birači dali kao predstavnicima DPS-a, ne lično, "a još manje kao partnerima nacionalista, paracrkvenjaka i kvazigrađanista, najgrublje su zloupotrijebili našu partiju, članstvo i birače, i pokazali se nedostojnim povjerenja građana i partnera u politici od sada pa zanavijek".

"Da je riječ o političkoj korupciji, a ne borbi za interese grada, govori činjenica da Ognjenović, Ljutić i Donković interese grada na ovaj način nijesu zastupali prethodnih pet godina kada je grad bio u istovjetnoj blokadi, a bili su u istoj poziciji odbornika. Međutim, trenutak kada se odlučuju na potez bez presedana, kada je budućnost grada trebalo da preuzmu oni koji su najpozvaniji, a to su građani Kotora, ovo troje donose odluku protiv birača, protiv svoga grada i partije čiji su bili dio", navodi se u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, to jasno ukazuje da se posljednjih dana "desio neki novi, koruptivni interes, koji ih je motivisao da se udruže sa Jokićevim crkvenim demagozima, ultranacionalistima DF-a i grupom trgovaca vlašću iz URE".

Pozvali su Specijalno državno tužilaštvo za organizovani kriminal da istraži ovaj "najbrutalniji primjer političke korupcije u novijoj istoriji Crne Gore" i da procesuira sve aktere "ove kriminalne ogranizacije osmišljene u bezbjednosnim brlozima odlazeće garniture, koja se za mandata starala jedino da sačuva svoje fotelje i brutalno se razračunava sa svime što je iskreno građansko i crnogorsko, to jest sa građanima Kotora".

"Naša partija će se sa nedvosmislenom odlučnosti obračunati sa ličnom odlukom, suprotnom partijskom stavu našeg kluba odbornika, ovih nemoralnih i nečasnih pojedinaca. Ponosno ćemo nastaviti da se držimo politike koju smo obećali biračima, koja je prije svega emancipatorska, građanska i evropska. Ovakvi koruptivni potezi nanose štetu svima, ali nose ličnu odgovornost. Naši, sada već bivši članovi, svoje će odluke i dogovore sa strukturama koje uništavaju Kotor i Crnu Goru dokazivati pred nadležnim organima, a svoj obraz prati pred svim građanima Kotora dok god budu hodali ulicama ovoga grada", saopšteno je iz DPS Kotor.

Bonus video: