SNP: 78 dana bombardovanja se ne može zaboraviti, da se nikada i nikome ne ponovi

"Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje je stradalo šest civila, među kojima i troje nedužne djeca", saopštili su iz SNP-a

2066 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Punih 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja, ne može se zaboraviti, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Podsjetili su da su na današnji dan, prije 23 godine, avioni NATO-a bombardovali, u srcu Evrope suverenu zemlju, SR Jugoslaviju, čiji je dio bila i Crna Gora, te da taj 24. mart 1999. godine nikada neće zaboraviti. "Nadamo se da se nikada i nikome neće ponoviti".

"Prva žrtva je pala upravo u Crnoj Gori. U kasarni u Danilovgradu život je izgubio mladi vojnik Saša Stajić iz Beograda. Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje je stradalo šest civila, među kojima i troje nedužne djeca", saopštili su iz SNP-a.

Iz te partije su istakli da imaju moralnu obavezu da se sa dubokim pijetetom sjećaju žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih civila, među kojima je bilo i djece. "Da se nikad ne zaboravi".

Bonus video: