Milačić: Izbori u Beranama referendum o sudbini manjinske vlade

Svako ko glasa za SNP i DPS ujedno glasa za manjinsku vladu i "povratak DPS-a", kazao je lider Prave

2732 pregleda 18 komentar(a)
Sa skupa, Foto: Prava Crna Gora
Sa skupa, Foto: Prava Crna Gora

Dvadeset sedmi mart i izbori u Beranama su referendum o daljoj sudbini manjinske vlade, poručio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić na završnom skupu te partije uoči lokalnih izbora u Beranama.

Milačić je rekao da svako ko glasa Socijalističku narodnu partiju (SNP) i Demokratsku partiju socijalista (DPS) ujedno glasa za manjinsku vladu i "povratak DPS-a".

Lider Prave osvrnuo se na izjave predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića i Socijaldemokrata Damira Šehovića sa završne konvencije koalicije "Da, za Berane i Crnu Goru", optuživši ih da podržavaju mafiju i kriminal.

„Zamislite tog licemjerja da nam oni, koji su i danas u koaliciji sa DPS-om i ovdje nastupaju sa DPS-om i decenijama nastupaju sa DPS-om, podržavaju kriminal, podržavaju mafiju, koji su glasali protiv naših svetinja, htjeli zajedno da otmu naše svetinje, da oni nama pričaju šta je mjera crnogorstva i šta je Crna Gora", rekao je Milačić, kako je saopšteno iz Prave.

Milačić je Kosovo nazvao takozvanom državnom, kazavši da je kosovski premijer Aljbin Kurti prije nekoliko dana "prije nekoliko dana saopštio da namjerava od manjinske vlade Crne Gore da isposluje 8.200 hektara teritorije Crne Gore."

„Prekjuče je takozvani premijer, takozvane države Kosovo, rekao da će sa tom novom vladom koju pakuju Joković, Đukanović, Abazović i slični, da će lako da riješi pitanje razgraničenja, 8.200 hektara ovdje, u ovim krajevima, nad ovom zemljom. Odavde želim da poručim toj držini, Jokoviću, Kurtiju, Abazoviću, Đukanoviću i ekipi, ne da neće dobiti 8.200 hektara, nego niti jedan milimetar ove zemlje dobiti neće.“

Kazao je da je glas za Pravu Crnu Goru glas "protiv izdaje". "Glasajući za Pravu Crnu Goru 27. marta glasate za one koji će biti najveća brana izdaji i koji će uvijek i na svakom mjestu čuvati vaš obraz.“

Okupljenima se obratio i nosilac liste Milovan Živković.

„Kao ljekar mislio sam da je priča o izbornim krađama, priča o kriminalu u Crnoj Gori poslije izbora 30. avgusta 2020. godine završena. Nije prošlo ni pola godine, a već su me demantovali, već su se pojavila neka šuškanja, a onda i stvarnost da će izborna volja biti preinačena i da će određene grupacije preći u zagrljaj onih koji su 30 godina pljačkali i devastirali Crnu Goru", kazao je on.

Prava Crna Gora se suprostavila, a i dalje će se, kako je rekao, suprotstaviti tom naumu.

"Neki kažu da ovo što rade nije izdaja, možda bi im neko i povjerovao da sinoć aktuelni predsjednik Crne Gore nije rekao da se nijedna odluka u novoj Vladi neće moći biti donijeti bez amina i saglasnosti DPS-a. Možda bi im neko i povjerovao da mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović nije rekao da će sačekati sa formiranjem vlade dok se ne završe izbori u Beranama. Zašto to rade? Zato da tek onda skinu maske i pokažu svoje pravo lice. Zbog svega, 27. marta izađite na izbore i zaokružite broj osam, Pravu Crnu Goru koja će se do kraja boriti protiv izdaje izborne volje", poručio je Živković.

Bonus video: