Joković: SNP će biti na raspolaganju penzionerima KAP-a i svim obespravljenim radnicima

Joković i Raković su na sastanku razgovarali o problema sa kojima se suočavaju penzioneri KAP-a. Raković je saopštio da je penzioneri KAP-a i dalje bore za svoja prava i pravdu u vezi sa isplatom otpremnina i ostalih dugovanja koja preduzeće ima prema radnicima
68 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Joković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.12.2018. 02:04h

Socijalistička narodna partija (SNP) će, kao i do sada biti na raspolaganju penzionerima Kombinata aluminijuma (KAP) i svim obespravljenim radnicima u Crnoj Gori i pomoći im u njihovoj borbi za ostvarivanje svojih prava, saopštio je njen predsjednik, Vladimir Joković.

„SNP je partija socijalne pravde i jednakosti i uvijek je na strani radnika i svih građana koji su žrtve tranzicije i pogrešne socijalne i ekonomske politike vlasti“, kazao je Joković na sastanku sa predstavnikom penzionera KAP-a, Nikolom Rakovićem.

Joković i Raković su na sastanku razgovarali o problema sa kojima se suočavaju penzioneri KAP-a. Raković je saopštio da je penzioneri KAP-a i dalje bore za svoja prava i pravdu u vezi sa isplatom otpremnina i ostalih dugovanja koja preduzeće ima prema radnicima.

On je podsjetio da su radnici KAP-a nakon pet godina borbe za ostvarivanje prava na otpremnine, uspjeli da izdejstvuju donošenje lex specijalisa, kako bi im one bile isplaćene. Taj zakon je, međutim, nakon tri godine Ustavni sud proglasio diskriminatorskim i nedopustivim.

Raković je saopštio da su se penzioneri KAP-a po tom osnovu obraćali svim odgovornim, ali da rješenja nije bilo, jer se odgovornost prebacivala sa jednih na druge.

On je kazao i da su stambena prava penzionera KAP-a ugrožena s obzirom na to da su se sredstva preduzeća nenamjenski trošila, a da su radnici ostali bez riješenog stambenog pitanja.

Preporučujemo za Vas