Forca odgovorila Bajraktariju: URA je imala tajne sporazume sa DPS u Dubaiju

„Sve vaše dogovore ste pečatili besom, pa time degradirali običaj Albanaca kojim su oni funkcionasli i živjeli vjekovima. Vama se ne može vjerovati. Forca nikada nije imala tajnih dogovaranja“

7303 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Forca
Foto: Forca

"Prolazna politička ličnost, politički pripravnik Omer Bajraktari kao rezervni kandidat za predsjednika Opštine Ulcinj, danas izlazi sa saopštenjem i kompilacijom kleveta u stilu službi kojim rukovodi i koordinira njegov politički otac- predsjednik „Ujedinjene reformske akcije“, navodi se u reagovanju Force na tekst „Bajraktari: Sklopljen tajni sporazum Force i DPS-a, sinhronizovani nastup dvije gubitničke liste", objavljenom danas na Portalu Vijesti.

U tekstu, Bajraktari ističe „da koaliciju Force i DPS ujedinjuje samo ljubmora i mržnja prema jednom čovjeku kojim se ponosi Ulcinj i svaki pravdoljubivi čovjek- dr Dritanu Abazoviću, koji je budući premijer Crne Gore.

"Smatramo bitnim građane Ulcinja i mnogobrojne glasače Force upoznati sa činjenicom da je njihova partija sklopila tajni sporazum sa DPS, svjesni da glasačo Force ne podržavaju politički dil sa partijom koja je devastirala Ulcinj“, naveo je Bajraktari u današnjem saopštenju

U reagovanju, Forca tvrdi „da sa žaljenjem konstatuje da rezervni kandidat za predsjednika Opštine Ulcinj otvoreno laže i kleveće“.

"To nas ne čudi, jer vi iz „Ujedinjene reformske akcije“ ste most razdora jer ste spalili sve mostove iza sebe. O tome svjedoči laž da je Krivokapić oslobodilac Crne Gore, a danas ne propuštate priliku da ga na svakom koraku blatite. Ne čudi nas „game changer” koji se igra sa svima, i u zavisnosti od povoljnosti političkog ambijenta mijenja igru kako vjetar duva“, piše u reagovanju. Dodaje se da URA uživala u političkoj ljubavi sa Bečićem „a sada ste najveći protivnici“.

„Uživali ste u političkoj ljubavi sa Demokratskim frontom pa ste ih za podršku namirili funkcijama „po dubini“ i Zakonom o vjerskim zajednicama na štetu Crne Gore. Nažalost, ovo je nastavak vašeg rada ili nerada, kojim uništavate sve što vam dođe pod ruku. Dovoljno je da se članovi URE sjete svoje bivše partije Pozitivne Crne Gore kojom su prevarili narod Crne Gore obećavajući promjene za dobrobit Crne Gore te ste je ovim činom ugasili“, navodi se u saopštenju.

Poručuje se „da je ko je iole malo pokušao da sa vama sarađuje vidio vašu neiskrenost i lukavost, pa zato danas pravite neprincipijelne koalicije samo zarad pokušaja da sačuvate vaše privilegije“.

„Sve vaše dogovore ste pečatili besom, pa time degradirali običaj Albanaca kojim su oni funkcionasli i živjeli vjekovima. Vama se ne može vjerovati. Forca nikada nije imala tajnih dogovaranja“, stoji u saopštenju.

Dodaje „da je upravo URA sa Milom Đukanovićem sklapala tajne dogovore, i to počev bar od novembra prošle godine na mnogim mjestima i sastancima, a po svemu sudeći i u Dubaiju, dok ste istovremeno pomoću medija koji vas kontrolišu obmanjivali javnost plasiranjem navoda da nema dogovora sa Đukanovićem i da će Vlada Krivokapića trajati do 2024“.

„U lažima su kratke noge, pa je sve izašlo na vidjelo sporazumom o manjinskoj vladi i traženjem mandata za sastav iste predsjedniku DPS-a. Za vašu informaciju, Forca će u ponedeljak imati predsjednika Opštine kojeg će podržati albanske partije. A vi, za postizanje većine za predsjednika Opštine, tražite podršku od predsjednika DPS-a kao što ste činili i za Vladu. Ovim smo pokazali da je vaš novi početak još jedan u nizu neuspješnih eksperimenata“, zaključuje se u saopštenju Force.

Bonus video: