Pavićević: Milatović je ekspert karikaturalnog populizma, satima se broji dužina njegovog tehničkog mandata

"Kada smo pomislili da je populizam u Crnoj Gori dostigao svoj vrhunac i da smo od odlazeće vlade, vidjeli gotovo sve pokušaje karikaturalnog podilaženja širokim narodnim masama, juče je Jakov Milatović, sve prevazišao obavijestivši javnost da je sa mitropolitom Crkve Srbije, Joanikijem, razgovarao ni manje ni više nego o unaprijeđenju nataliteta"

8756 pregleda 19 komentar(a)
Pavićević, Foto: DPS
Pavićević, Foto: DPS

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je danas da je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović "ekspert karikaturalnog populizma".

"Kada smo pomislili da je populizam u Crnoj Gori dostigao svoj vrhunac i da smo od odlazeće vlade, vidjeli gotovo sve pokušaje karikaturalnog podilaženja širokim narodnim masama, juče je Jakov Milatović, sve prevazišao obavijestivši javnost da je sa mitropolitom Crkve Srbije, Joanikijem, razgovarao ni manje ni više nego o unaprijeđenju nataliteta. Ne zna se šta je bizarnije u ovom potezu ministra u tehničkom mandatu: da li dan kad se ekspert odlučio da pokrene ovu temu, ili način na koji je to učinio, ili činjenica da je sigurno dugo razmišljao kako da nađe bar jedan razlog da se sretne sa predstavnicima Crkve Srbije, pa mu je baš ova tema pala na pamet. A posebno je apsurdno da to što on priča, nikog ne obavezuje pošto se satima broji dužina njegovog tehničkog mandata", istakao je Pavićević.

Milatović se juče sastao sa mitropolitom crnogorsko primorskim Joanikijem i predstavio mu mjere koje će Vlada preduzeti u cilju unaprjeđenja nataliteta.

Pavićević je kazao da nije jasno kakve veze ima SPC (Srpska pravoslavna crkva) ili bilo koja vjerska zajednica sa unaprijeđenjem nataliteta.

"Još nam je u pamćenju stravična izjava koja je došla iz Crkve Srbije, u kojoj su Srpkinje nazvane majkama čedomorkama, koje pobiju više djece za godinu dana nego što su fašisti ubili. Ta strašna izjava pogodila je svaku ženu, i predstavlja govor mržnje a ne način podsticanja nataliteta. Na kraju, vjerujemo da je ipak i samom Milatoviću intimno neprijatno, kad vidi na šta je spala ta ekspertska pamet, kaljena na stranim, skupo plaćenim univerzitetima. Ne znamo šta je tamo učio, pošto nije mnogo toga ovdje pokazao, ali da je za ovih godinu stekao ekspertizu u jeftinom populizmu i destrukciji ekonomskog sistema, to se ne dovodi u pitanje", poručio je Pavićević.

Bonus video: