Gradska: Marković nije smio da ugasi IN4S; Marković: Istražite i period od 2008. do 2016. godine

Gradska televizija opet u fokusu javnosti zbog situacije koja liči na unutarstranački konflikt

27584 pregleda 31 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Gradska televizija optužila je Vladu Duška Markovića da se nije usudila da ugasi portal IN4S, a bivši premijer i sadašnji poslanik Demokratske partije socijalista je poručio da Vlada niti osniva niti gasi medije.

Osnivač Gradske televizije je Glavni grad Podgorica, na čijem je čelu DPS, odnosno gradonačelnik Ivan Vuković, jedan od potpredsjednika najveće opozicione partije.

Na Gradskoj televiziji je ocijenjeno da IN4S širi mržnju prema Crnoj Gori, Crnogorcima i Zapadu i za to je indirektno optužena Markovićeva Vlada.

Marković se jutros oglasio na Twitteru.

"Povodom malicioznih ocjena Gradske TV iz sinoćnjeg programa gdje se Vlada koju sam predstavljao pominje kao odgovorna za postojanje i način rada portala IN4S, zbog javnosti pojašnjavam da Vlada ne osniva niti gasi medije, niti ima bilo kakvu nadležnost u odnosu na medijske kuće. To je nadležnost nezavisnog regulatornog tijela, pa se trebalo i obratiti Agenciji za elektronske medije. Kako je IN4S osnovan prije deceniju i po, dakle cijela dva mandata prije Vlade koju sam predvodio, eto prostora da se revnosni brižitelji još podrobnije i istraživački postave i kroz vremenski okvir 2008-2016. U međuvremenu, uređivačkom timu i pojedinim novinarima Gradske TV preporučujem da se što prije prihvate novinarske etike i profesionalnih pricipa", naveo je Marković.

Marković i Vuković se smatraju za suprotstavljene struje unutar DPS.

Gradska televizija je bila u fokusu javnosti i u januaru kada se takođe tumačilo da je iskorišćena za unutarpartijski obračun, čija je žrtva bio tadašnji predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović.

Nakon što je dao izjavu za Gradsku, dio DPS je oštro reagovao i tražio njegovu ostavku, a što su potom zahtjevale i partije koje su u prethodnim vladama bile koalicioni partneri DPS.

Golubović je kazao da izjava nije vjerodostojno prenijeta i da je izvučena iz konteksta, te da ga niko iz partije nije kontaktirao da provjeri da li je on stvarno rekao ono što mu se inputira.

Tema emisije su bili grafiti u Pljevljima sa imenom ratnog zločinca Ratka Mladića, a dio javnosti je insistirao na tome da Golubović odbija da se oni prekreče.

Bonus video: