Vukovića zadržali na izlazu iz Beograda, opozicija osuđuje ponašanje srbijanskih vlasti

Socijaldemokrate (SD) su poručile da je ponašanje prema Vukoviću najbolji pokazatelj odnosa zvanične Srbije prema Crnoj Gori

30577 pregleda 100 reakcija 99 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2022. 16:33h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković kazao je sinoć da je bio zadržan sat i po na pasoškoj kontroli na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, prilikom povratka u Crnu Goru, bez obrazloženja, iako je bio u kolicima.

Na to su reagovali iz opozicije.

SD: Sramotno ponašanje prema Vukoviću i drugim crnogorskim poslanicima, najbolji je pokazatelj stvarnog odnosa zvanične Srbije prema Crnoj Gori

Socijaldemokrate (SD) su poručile da je ponašanje prema Vukoviću najbolji pokazatelj odnosa zvanične Srbije prema Crnoj Gori.

"Sramotno ponašanje prema poslaniku Miodragu Vukoviću na aerodromu Nikola Tesla, ali i brojnim drugim crnogorskim poslanicima, najbolji je pokazatelj stvarnog odnosa zvanične Srbije prema Crnoj Gori, ma kakve bajke pričali srpski zvaničnici u medijima. Maltretiranje čovjeka u kolicima i koji pritom ne ulazi nego izlazi iz zemlje, a sve zbog političkih nesuglasica, je sramota, i prelazi granicu prihvatljivog u politici, pa i elementarne pristojnosti", ističe se u saopštenju SD.

Iz te partije su dodali da se nadaju ipak da će vlasti u Srbiji ubuduće poštovati ljudsko dostojanstvo i osnovna pravila ponašanja u protoku ljudi među državama.

"Jer oni ne predstavljaju sami sebe već građane Srbije, koji bez sumnje ne podržavaju nedostojno tretiranje bilo koga", piše u saopštenju SD.

Živković: Nacionalistička politika ovakve oblike sile pokazuje u završnoj fazi postojanja

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković je poručio da "šikaniranje i maltretiranje poslanika DPS Miodraga Vukovića, pokazuje u kakvom se blatu nalazi zvanična politika Srbije".

"Nacionalistička politika ovakve oblike sile pokazuje u završnoj fazi postojanja. Da stvar bude tragičnija, kolega Vuković je bio na bolničkim pregledima, što bi trebalo da izazove minimum empatije službenika i nadležnih vlasti prema stanju jednog čovjeka, bez obzira na to je li funkcioner ili ne. Nažalost, nije ovo ni prvi ni posljednji put da se pokušava poniziti svaki pojedinac koji misli drugačije. Odavno smo stekli imunitet na prevaziđene metode službi bezbjednosti, morale bi biti inovativnije. Kukavički, bez trunke stida, neka nastave, planovi ce im propasti", napisao je Živković na Tviteru.

Vujović: Nastavlja se neprimjeren odnos BG režima prema svima onima koji ne sprovode njegove naume po CG

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović je rekao da se "maltretiranjem Miodraga Vukovića nastavlja neprimjeren odnos BG režima prema svima onima koji ne sprovode njegove naume po CG".

"Valjda Vučić ovako zamišlja tzv. Open Balkan. Nego,vrijeme padanja raznih maski je u toku, a ovakve stvari su samo posljednji antievropski trzaji", napisao je Vujović na Tviteru.

LP: Ostrašćenost jača od ljudskosti i razuma

Liberalna partija osudlia je, kako su kazali, maltretiranje Vukovića na beogradskom aerodromu.

"Eskalacija velikosrpske politike mržnje i kreiranja atmosfere linča iz Beograda prema svemu i svakom ko se ne uklapa u koncept 'srpskog sveta' mora se zaustaviti. Takav tretman posljednjih godinu dana pretrpjeli su brojni crnogorski državni funkcioneri i istaknuti pojedinci samo zbog svoje političke pripadnosti. Pozivamo međunarodnu zajednicu, ali i sve političke partije i nadležne institucije u Crnoj Gori, da osude ovakve ekcese i da zauzda razularenu nacionalističku politiku Vučića i družine. Da skandal i sramota Beograda bude još veća, poslanik Vuković bio je u bolničkim kolicima, vraćajući se sa liječenja, no ostrašćenost je očigledno jača od ljudskosti i razuma", saopštili su iz LP.

Bonus video: