Volkov: Zloupotreba vlasti u dnevno-političke svrhe

"Pozivanje lica u svojstvu građana ima svoju zakonom utvrđenu svrhu, a to je otkrivanje krivičnih i prekšajnih djela i učinioca krivičnih i prekršajnih djela", kazao je funkcioner DPS-a

4207 pregleda 6 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Volkov kazao je da je danas u toku izbornog dana došlo do zloupotrebe ovlašćenja od strane Uprave policije.

"Pozivanje lica u svojstvu građana ima svoju zakonom utvrđenu svrhu, a to je otkrivanje krivičnih i prekšajnih djela i učinioca krivičnih i prekršajnih djela. Pozivanje mimo toga je školski primjer zloupotrebe službenih ovlašćenja. Iz izjava koje su nam dostavili građani jasno se vidi da nijesu bili upoznati na koje okolnosti daju izjavu što ukazuje na najgrublje kršenje zakonom datog ovlašćenja od strane policije", saopštio je Volkov.

Zloupotreba vlasti, kako je kazao, u dnevno-političke svrhe, nije nešto što približava Crnu Goru vrijednostima Evropske unije, te da nas "ne vodi u društvo razvijenih demokratija kojima treba da težimo".

"Posebno smo očekivali od partija koje treba da budu dio evropske koalicije da imaju poseban senzibilitet kad je u pitanju poštovanje Ustavom i zakonom utvrđenih prava, posebno onih vezanih za ograničavanje slobode pojedinaca", zaključio je Volkov.

Bonus video: