Joković: Ne pristajemo na ucjene, razgovaraćemo sa svima koji žele sa nama

"Ne želimo ni sa kim da dolazimo do konflikta i da pogoršavamo odnose, ali ono što se dešavalo u ovoj kampanji i takav pritisak na SNP, nikad nigdje nijedna partija nije preživjela", kazao je lider te stranke

35114 pregleda 88 reakcija 82 komentar(a)
Joković, Foto: Luka Zeković
Joković, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je "Vijestima" da ta stranka nikad nije, niti će ikad pristajati na bilo čije ucjene.

"Ako neko želi bez SNP-a da formira lokalnu vlast bilo gdje, mi se tome nećemo buniti. Ali ne može se birati negdje gdje se ne može bez SNP-a, onda je SNP dobrodošao. A negdje gdje se moze bez SNP-a, onda ako je SNP i najjači nije dobrodošao. Građani Berana su pokazali rastom SNP-a, jer smo u prošlom sazivu skupštine imali šest mandata, sad imamo sedam, da su prihvatili našu politiku. Druga stvar, ne mogu nama prigovarati što hoćemo da formiramo manjinsku vladu oni koje DPS podržava tamo gdje njima odgovara. Ako u jednoj opštini DPS podržava jednog predsjednika, to nije promjena izborne volje građana, a ako bi isto to bilo na državnom nivou, ako nije u interesu onih koji to tako tumače, onda je to promjena izborne volje građana. SNP želi dogovor, ali SNP ne želi uslovljavanje", kazao je Joković.

Rekao je da će nastaviti svojim putem i razgovarati "sa svima ako žele sa nama".

"Ne želimo ni sa kim da dolazimo do konflikta i da pogoršavamo odnose, ali ono što se dešavalo u ovoj kampanji i takav pritisak na SNP, nikad nigdje nijedna partija nije preživjela. Dakle, SNP je ovim današnjim rezultatom u Beranama pokazao da je nesalomljiv, da ima najčvršće biračko tijelo, da je ozbiljan, nezaobilazan faktor na političkoj sceni Crne Gore, tako je sad, tako će biti i ubuduće", rekao je Joković.

Bonus video: