Abazović: Najlogičnije da budemo dio vlasti u Ulcinju, nemam ništa protiv ako se napravi koalicija bez nas

Lider GP URA je kazao da rezultati izbora u Ulcinju i Beranama dovoljno govore o navodnoj izdaji izborne volje

22022 pregleda 442 reakcija 51 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je, komentarišujući rezultate lokalnih izbora u Ulcinju, kazao da je proglasio apsolutnu pobjedu jer je koalicija "Za novi početak" osvojila 14 mandata, a druga lista posle njih šest.

"URA je 2018. imala dva mandata, sada 14. Hoće li da se formira neka druga koalicija? Sretno im bilo, građani nisu glasali samo za jednu opcija, ima i drugih opcija, ali ako ovo nije pobjeda sa 43 odsto glasova...", rekao je Abazović nakon predstavljanja izdanja Bijele knjige.

Dodao je da DPS drastično pao, a DUA iznenadila. Kazao je da bi mnogo bilo logičnije da se napravi stabilna vlast u kojoj bi bila koalicija "Za novi početak", ali i da nema ništa protiv ukoliko se napravi koalicija bez njih.

"Neosporno je da građani Ulcinja žele promjene", naveo je on.

On je kazao da rezultati izbora u Ulcinju i Beranama dovoljno govore o navodnoj izdaji izborne volje.

"Do sada je bio narativ da je 98 odsto stanovništva protiv vlade, sad ispade 55 odsto u Berananma, a 100 odsto u Ulcinju su za manjinsku vladu", naveo je Abazović.

Čestitao je SNP-u na postignutom rezultatu u Beranama i dodao da je na njih bio ubedljivo najveći pritisak, a da pritom odbranili izborni rezultat od ranije. "DPS je doživio očekivani debakl. Ko god tamo formira vlast, sretno mu bilo, najvažnije da se formira vlast koja će raditi u korist građana", rekao je Abazović komentarišući rezultate izbora u Beranama.

Dodao je da je pokret "Berane sad" ostvario relevantan rezultat, ali manji od očekivanog.

Naveo je da je poruka svih izbora da građani Crne Gore imaju mnogo više slobode, jer više ne dominiraju određeni politički subjekti.

Bonus video: