Milačić: U Beranama očekujemo brzo formiranje vlasti bez DPS-a i SNP-a

"Ni jedna lokalna vlast u drugim gradovima neće uticati na ispunjavanje volje građana Berana, jer su raniji izbori, konkretno u Mojkovcu, održani van konteksta manjinske vlade, a da se održe ponovo rezultat bi bio isti kao u Beranama, sa SNP-om u opoziciji"

17060 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Demokratska partija socijalista i Socijalsitička narodna partija poslati su u opoziciju, a dva mandata Prave Crne Gore su ključna za formiranje većine bez SNP-a", rekao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Građani Berana su pokazali da žele DPS i SNP u opozociji, pa ni jedna lokalna vlast u drugim gradovima neće uticati na ispunjavanje volje građana Berana, jer su raniji izbori, konkretno u Mojkovcu, održani van konteksta manjinske vlade, a da se održe ponovo rezultat bi bio isti kao u Beranama, sa SNP-om u opoziciji", istakao je Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore očekuje brzo formiranje nove vlasti u Beranama.

"Berane su rekle svoje i očekujemo brzo formiranje stabilne vlasti bez DPS-a i SNP-a u tom gradu, što je najdjelotvorniji model za buduće političko djelovanje pobjednika 30. avgusta", rekao je Milačić.

Dodao je da je Prava Crna Gora na izborima u Beranama "pokazala kako se brani izborna volja i da je na svom prvom samostalnom učešću u ovoj opštini osvojila dva mandata".

"Prava Crna Gora obećava da u Beranama neće biti izdaje i da će se na istom principu ponašati i na izborima koji u maju slijede u Podgorici i drugim crnogorskim gradovima. To je odgovor građana i Prave Crne Gore na izdaju izborne volje, davanje legitimiteta i učešća u formiranju manjinske vlade", poručio je Milačić.

Na kraju je odboru ove partije u Beranama čestitao "na velikoj hrabrosti i energiji".

"Sigurni smo da će oni uz pomoć centrale partije tu energiju prenijeti na druge odbore Prave Crne Gore kod kojih se biju izborne bitke u maju. Čestitamo Berancima i Crnoj Gori na poruci koja je poslata DPS-u i SNP-u, ali i cjelokupnoj mreži Prave Crne Gore na svim nivoima u državi koja je pokazala da je podrška politici Prave Crne Gore snažna i konstantna, da je organizacija stabilna i da parlamentarni status Prave Crne Gore nije proizvod bilo kakvih slučajnih okolnosti ili milosti bilo koga u Crnoj Gori", zaključio je Milačić.

Bonus video: