Predsjedništvo BS: Formiranje manjinske vlade da podrži najmanje 49 poslanika

"Vjerujemo da će svi politički akteri pokazati dovoljan stepen odgovornosti, najprije prema građanima, ali i prema državi Crnoj Gori"

17334 pregleda 59 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Predsjedništvo Bošnjačke stranke, na sjednici održanoj u Podgorici, zaključilo je da je formiranje manjinske Vlade najvažnija odluka koju očekuju građani Crne Gore.

“Imajući u vidu da se brojne značajne državne institucije nalaze u blokadi, među kojima i jedna od najvažnijih, Skupština Crne Gore, a svjesni niza poskupljenja goriva i osnovnih životnih namirnica, što dodatno urušava standard građana, kao i zaustavljanje evropskog procesa i evropskih integracija, Bošnjačka stranka poziva da se što hitnije dođe do dogovora oko formiranja manjinske Vlade", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke

Smatraju da dogovor oko formiranja Vlade treba da bude podržan od najmanje 49 poslanika.

"Vjerujemo da će svi politički akteri pokazati dovoljan stepen odgovornosti, najprije prema građanima, ali i prema državi Crnoj Gori. Trenutno stanje je neodrživo i stoga je nužno potrebno da Crna Gora dobije novu Vladu. Ukoliko ne postoji spremnost za dogovor, vanredni parlamentarni izbori su opcija koju ćemo zagovarati”, zaklučuje se u saopštenju.

Bonus video: