Abazović: Očekujemo gradonačelnike u Podgorici, Baru, Plavu, Bijelom Polju i Ulcinju

"Priča iz Plava je veoma bitna za URU, koja mora u jednom trenutku da postane dominantna politička snaga u Crnoj Gori"

27144 pregleda 102 reakcija 102 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da očekuje da će ta partija imati predsjednike opština u Ulcinju Plavu, Podgorici, Baru i Bijelom Polju.

"Imamo niz izvanrednih rezultata na svim lokalnim izborima i očekujemo gradonačelnike u Podgorici, Baru, Plavu i Bijelom Polju, Ulcinju", rekao je Abazović u Plavu, gdje je danas formiran opštinski odbor GP URA.

Za predsjednika plavskog odbora URA izabran je Mirsad Bajraktarević.

"URA će u Plavu da se bori da ima jedan od najvećih procenata, da bude dio lokalne vlasti i ima gradonačelnika Plava. Vjerujem da je ukupna transformacija društva započela", kazao je Abazović.

On je dodao da sva priča o nacionalizmu pada kada Plav bude otvoren i kada se poveže sa susjedima i sa regionom.

"Želimo da izgradimo put Plav – Dečane. Ovaj grad i zemlja moraju da se otvaraju prema svijetu. Bez pravljenja opstrukcija uspjećemo da uradimo sve. URA će u Plavu da se bori da ostvari sjajne rezultate i da ima i gradonačelnika koji bi radio prave stvari. Mi imamo zdravu logiku. Jedino građanska i evropska Crna Gora mogu da budu održive sve drugo je guranje u probleme i produžavanje agonije“, saopštio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović na prvoj konvenciji te partije u Plavu.

On je, kako se navodi u saopštenju GP URA, kazao, ta je konvencija simbolički početak na cijelom sjeveru.

"Priča iz Plava je veoma bitna za URU, koja mora u jednom trenutku da postane dominantna politička snaga u Crnoj Gori. To ćemo i postati, jer je evropski voz krenuo. Ko god to ne prepoznaje, onda on nema viziju budućnosti. Završeno je sa političkim dinosaurusima i srećna im politička penzija. Svako će odgovarati za ono što je učinio van zakona“, rekao je Abazović.

Predsjednik plavske URE Mirsad Bajraktarević kazao je da se borio protiv ekološke devastacije na teritoriji te opštine.

"Bio sam protiv malih hidroelektrana. Tada sam bio usamljen, a sada već ne. Vjerujem da mi možemo i do pobjede na lokalnim izborima u Plavu. Na sljedećim lokalnim izborima mi pobjeđujemo i sada već možemo da kažemo da Može Plav i Može Crna Gora“, rekao je Bajraktarević.

Politička direktorka URE Ana Novaković-Đurović kazala je da je URA budućnost.

"Naša politika će sigurno biti izbor građanki i građana Crne Gore. Mi smo spremni da povlačimo rizične poteze, ali jedine ispravne. URA pokazala da ima državničko, a ne samo političko razmišljanje. Nemamo dilemu da su naš pravac Evropa i prosvijećene države zapada. URA je složnija nego ikad, čvrsto stoji na svojim principima, rastemo iz izbora u izbore i kao što vidite i večeras formiramo odbore u velikom broju tamo gdje ih prije nijesmo imali“, kazala je Novaković – Đurović.

Prema njenim riječima, za URU je važno da se njena ideja širi i na sjever države.

"Crna Gora će nakon reformi biti sljedeća članica EU, to smo obećali to ćemo i ispuniti. Malo je potrebno da Plav ostavari svoj puni potencijal. Ono što je Plav dao CG od svih nas zaslužuje mnogo više. Otvoreni smo za sve koji su u nama prepoznali istinu put je težak ali jedini ispravan", rekla je Novaković Đurović.

Za potpredsjednika plavske URE izabran je Haris Šahmanović.

Bonus video: