podnijela prigovor opštinskoj izbornoj komisiji

Koalicija "Za novi početak" traži ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu u Ulcinju

Prigovorom se traži i da se formira novi birački odbor za to biračko mjesto

26784 pregleda 33 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koalicija "Za novi početak", koju čine URA, DP, SD, SDP i Albanska alternativa, podnijela je Opštinskoj izbornoj komisiji u Ulcinju prigovor na, kako su naveli, radnje i propuste biračkog odbora na biračkom mjestu broj 5, “II mjesna zajednica”.

Predstavnici koalicije "Za novi početak" traže ponavljanje izbora na tom biračkom mjestu.

Prigovorom se traži i da se formira novi birački odbor za to biračko mjesto.

“Birački odbor je omogućio jednom licu glasanje putem pisma i glasanje na biračkom mjestu. Omogućavanje biraču da dva puta glasa samo po sebi predstavlja nezakonitost takve prirode koja povlači poništaj izbora na biračkom mjestu”, navodi se u prigovoru.

Kako se dodaje, ovlašćeni predstavnici su utvrdili da je u biračkoj kutiji bio veći broj glasačkih listića od broja glasača koji su zvanično glasali.

U Ulcinju je koalicija “Za novi početak” (GP URA, DP, SD i SDP) osvojila 14 mandata, koalicija DPS-BS šest, Forca pet, a Demokrate, koje su prvi put ušle u lokalni parlament, dva.

Najveće iznenađenje je rezultat koalicije Demokratske unija Albanaca - Demokratskog saveza, koji je osvojili šest mandata. Lokalni parlament ima 33 odbornika, pa je za većinu takođe potrebno 17.