Klub odbornika Demokrata Bar: Raičević sklonio povećanje naknada za novorođenčad, izglasano podizanje cijena vode

"Današnja vanredna sjednica zakazana je isključivo protiv interesa građana Bara, a ne u njihovom interesu kako se to pokušalo prikazati, a sve kako bi se pokrili gubici preduzeća kojim rukovodi predsjednik lokalnog odbora DPS-a"

9825 pregleda 49 reakcija 1 komentar(a)
Klub odbornika Demokratske Crne Gore Bar, Foto: Demokratska Crna Gora
Klub odbornika Demokratske Crne Gore Bar, Foto: Demokratska Crna Gora

Klub odbornika Demokratske Crne Gore Bar saopštio je da je današnja sjednica Skupštine opštine (SO) Bar pokazala još jednom katastrofalan odnos lokalne vlasti prema građanima Bara.

"I dok se u "5 do 12h" sa dnevnog reda sklonio Predlog izmjene Odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite od strane predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, čime se naknada za novorođenčad neće povećati na 350 odnosno 400 eura za roditelje koji su u stanju socijalne potrebe ili nijesu zaposleni, sa druge strane, Odluka predložena od strane Mladena Đuričića, direktora barskog Vodovoda i Predsjednika Opštinskog odbora DPS-a, kojom se podiže cijena vode za obične fizičke platiše za oko 0,50 centi u prosjeku, zadržana je i izglasana od strane Koalicije DPS-BIRAM BAR-SD", ističe se u saopštenju Klub odbornika Demokrata Bar .

Povlačenje predloga Odluke
foto: Demokratska Crna Gora

Oni su dodali da "to znači da je današnja vanredna sjednica zakazana isključivo protiv interesa građana Bara, a ne u njihovom interesu kako se to pokušalo prikazati, a sve kako bi se pokrili gubici preduzeća kojim rukovodi predsjednik lokalnog odbora DPS-a".

"Još više zabrinjava javno obraćanje Đuričića koji današnju odluku glorifikuje i predstavlja kao nešto što je interes građana Bara. Kako povećanje usluga može biti interes građana? Kako skuplja voda može biti interes građana? Kako nepovećanje naknade za novorođenčad može biti interes građana i grada Bara? Ovdje se u stvari radi samo o manipulativnom djelovanju i krajnje neodgovornom postupanju DPS dvojca Raičević - Đuričić, pri čemu će ovakvo postupanje građani znati da tumače odnosno "cijene" na predstojećim lokalnim izborima. Isto ovako kako je pomenuti dvojac cijenio interes grada i svojih sugrađana. Vi građanima povećanje vode i nepovećanje naknade, oni vama pad rejtinga i gubitak vlasti", piše u saopštenju Klub odbornika Demokrata Bar.

Bonus video: