Vuković optužio Vladu: Gazeći zakon, zatvorili asfaltnu bazu "Puteva"

“Njeni službenici su učinili to znajući šta ovo privredno društvo znači za Podgoricu, u želji da nanesu političku štetu gradskoj upravi, pritom ne vodeći računa o interesima naših sugrađana (odnosno 15 aktivnih gradilišta koje imamo u ovom trenutku). Sjutra ćemo podnijeti krivične prijave protiv odgovornih"

12043 pregleda 54 reakcija 20 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je da je Vlada Crne Gore, gazeći zakone ove države, zaustavila rad asfaltne baze "Puteva" Podgorica koji su, ističe, bez prekida, radili punih 17 godina.

“Njeni službenici su učinili to znajući šta ovo privredno društvo znači za Podgoricu, u želji da nanesu političku štetu gradskoj upravi, pritom ne vodeći računa o interesima naših sugrađana (odnosno 15 aktivnih gradilišta koje imamo u ovom trenutku). Sjutra ćemo podnijeti krivične prijave protiv odgovornih. Ovim potezom, destruktivni odnos Vlade Crne Gore prema Glavnom gradu doživio je vrhunac. Na temelju odluke Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, uranističko-građevinska inspekcija je donijela rješenje o pečaćenju objekta – baze za proizvodnju asfalta. To je osnovni materijal za rad našeg društva Putevi. Zvanično obrazloženje glasi da ovaj objekat nije upisan u katastar nepokretnosti. O tome koliko je apsurdna ova odluka, govori podatak da svi zvanični propisi istog tog Ministarstva tretiraju ovakve objekte kao objekte privremenog, montažnog – demontažnog kartaktera, i kao takvi se ne upisuju u katastar”, naveo je Vuković.

On je istakao da u ovom trenutku, u Podgorici ima 15 otvorenih gradilišta u različitim djelovima grada i nijedno ne može biti zatvoreno ukoliko "Putevi" ne budu imali dovoljne količine asfalta za rad.

“Želim da poručim odgovornima, onima koji su donijeli ovakvu odluku vođeni političkim motivima, da će snositi odgovornost zbog toga. Koliko sjutra podnijećemo krivične prijave protiv njih”, rekao je Vuković.

Bonus video: