Baroso: Crnogorske reforme da budu primjer drugim zemljama

Crnogorski premijer Duško Marković razgovarao je sa predsjednikom Evropske komisije na Svetom Stefanu, gdje se održava Global Citizen Forum 2017
68 pregleda 6 komentar(a)
Žoze Manuel Baroso, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Žoze Manuel Baroso, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.10.2017. 13:43h

Reforme koje je Crna Gora sprovela uspješne su i mogu poslužiti i kao primjer i model drugim zemljama, kazao je bivši premijer Portugala i predsjednik Evropske komisije, Žoze Manuel Baroso.

Crnogorski premijer Duško Marković razgovarao je sa Barosom na Svetom Stefanu, gdje se održava Global Citizen Forum 2017.

Baroso je, kako je saopšteno iz Vlade, čestitao Markoviću na kvalitetnim i sveobuhvatnim reformama i pogotovo na uspješnom procesu evropskih integracija, rekavši da, premda sada govori u svoje ime, nema nikakvih dilema da će Crna Gora biti naredna članica Evropske unije.

„Reforme koje je Crna Gora sprovela ne samo da su uspješne, već mogu poslužiti i kao primjer i model drugim zemljama“, ocijenio je Baroso.

Marković je informisao Barosa o rezultatima Vlade na vanjskom i unutrašnjem planu, kao i o strateškim planovima koji se tiču investicija, reformi i integracija sa ciljem podizanja životnog standarda građana.

Bonus video: