Orlandić: Neusvajanjem sankcija Rusiji vlada nas još jednom obrukala

"Luksuz da opet pravimo novu 'Frankeštajn' vladu i trule kompromise oko evropskih i evroatlantskih vrijednosti nemamo. Posebno ne u uslovima povećanih bezbjednosnih rizika, sa kojima se Crna Gora, ali i čitav region suočava. Zato, pamet u glavu"

3671 pregleda 15 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Ova vlada neusvajanjem sankcija Rusiji, koje je čitav civilizovani svijet podržao, još jednom nas je obrukala u međunarodnoj zajednici, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokrata Danilo Orlandić.

"Lekcija koju smo, na najteži način i sa ogromnim posljedicama, svi naučili iz pogubljenog ponašanjanja odlazeće vlade, jeste kako se ne možemo igrati evropejaca sa ljudima suprotnih svjetonazora. To smo jednom pokušali i obilo nam se o glavu tako da ćemo se dugo oporavljati", dodao je Orlandić.

Vlast se pravi, kako je kazao, na temeljima elementarnih vrijednosti koje su pokazane i dokazane djelovanjem, a ne sa onima koji nemaju ni osnovne evropske svjetonazore, pa se silu-na-sramotu naknadno pokušavaju ugurati u evropejsko "pakovanje".

"Luksuz da opet pravimo novu 'Frankeštajn' vladu i trule kompromise oko evropskih i evroatlantskih vrijednosti nemamo. Posebno ne u uslovima povećanih bezbjednosnih rizika, sa kojima se Crna Gora, ali i čitav region suočava. Zato, pamet u glavu", zaključio je Orlandić.

Bonus video: