Konatar: Bulajiću, ne brinite za novu Vladu, vaša obaveza je da zakažete Skupštinu

"Ovdje više nije pitanje da li će se na prvoj narednoj sjednici birati nova Vlada, već nam je sjednica neophodna prije svega kako bi smanjili akcize na gorivo i smanjili PDV na osnovne životne namirnice"

21820 pregleda 110 reakcija 112 komentar(a)
Konatar, Foto: Luka Zeković
Konatar, Foto: Luka Zeković

Poslanik i potredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar pozvao je predsjedavajućeg Skupštinom Strahinju Bulajića (DF) da zakaže sjednicu i da "ne brine za novu vladu".

"Nova evropska Vlada će biti formirana, a obaveza potpredsjednika Skupštine Crne Gore Strahinje Bulajića je da zakaže sjednicu. Još jednom pozivam uvaženog kolegu Bulajića da zakaže sjednicu i tako ćemo najbolje vidjeti ko ima većinu, a ko ne", naveo je Konatar.

Demokratski front (DF) i Bulajić pozvali su danas Dritana Abazovića da vrati mandat, kako bi se stvorile pretpostavke za formiranje široke tehničke Vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore.

"Vjerujem da je moj uvaženi kolega Bulajić svjestan da je na čekanju na desetine akata koji moraju biti usvojeni kako bi se olakšao život građanima Crne Gore i da je jedini odgovoran zašto sjednica nije održana upravo potpredsjednik Bulajić. Dakle, ovdje više nije pitanje da li će se na prvoj narednoj sjednici birati nova Vlada, već nam je sjednica neophodna prije svega kako bi smanjili akcize na gorivo i smanjili PDV na osnovne životne namirnice. Na kraju, i dalje vjerujem da će Strahinja Bulajić poštovati sopstvenu riječ, da neće praviti opstrukciju i da će zakazati sjednicu Skupštine. A što se tiče nove 43. evropske Vlade ona će biti vrlo brzo izglasana i o tome uvaženi kolega Bulajić ne treba da brine", naveo je Konatar.

Povezani članci

31. Mart 2022.

DF i Bulajić pozvali Abazovića da vrati mandat

Bonus video: