Iz budžetske rezerve Kabinetu premijera dodatnih 100.000 eura za službena putovanja

"Navedena sredstva su neophodna radi realizacije planiranih službenih putovanja delegacije, u tekućoj 2022. godini a koje Kabinet nije u mogućnosti izmiriti iz namjensi raspoloživih sredstava"

6578 pregleda 9 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dalo je saglasnost da se iz budžetske rezerve na budžetsku jedinicu Kabineta predsjednika Vlade preusmjeri 100.000 eura za službena putovanja.

U predlogu za preusmjerenje sredstava sa tekuće budžetske rezerve na potrošačku jedinicu Kabinet predsjednika Vlade se navodi da se Generalni sekretarija Vlade obratio Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS) 28. marta kojim traži saglasnost za preusmjeravanje 100.000 eura i da je na taj zahtjev dobijena saglasnost MFSS dva dana kasnije, 30. marta.

"Navedena sredstva su neophodna radi realizacije planiranih službenih putovanja delegacije, u tekućoj 2022. godini a koje Kabinet nije u mogućnosti izmiriti iz namjensi raspoloživih sredstava", piše u predlogu.

Za rentiranje aviona za službeno putovanje 24.000 eura

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dalo je saglasnost i da se sa tekuće budžetske rezerve na potrošačku jedinicu Kabinet predsjednika Vlade uplati 24.000 eura za rentiranje aviona za potrebe službenog putovanja.

U informaciji se navodi da se Generalni sekretarijat Vlade obratio MFSS 15. marta zahtjevom za saglasnost za preusmjerenje 24.000 eura, a da je na taj zahtjev dobijena saglasnost 21. marta.

"Navedena sredstva su neophodna radi realizacije prispjelih obaveza u iznosu od 24.000 eura, a odnose se na rentiranje aviona za potrebe službenog putovanja Predsjednika Vlade sa delegacijom, s obzirom da ih budžetska jedinica Kabinet Predsjednika Vlade nije u mogućnosti izmiriti iz namjenski raspoloživih sredstava za 2022. godinu", navodi se u predlogu za preusmjerenje sredstava sa tekuće budžetske rezerve na potrošačku jedinicu Kabinet predsjednika Vlade.

Bonus video: